jump to navigation

Rakčevićeva najava formiranja Građanskog foruma – još jedna grupacija kritičara vlasti, bez nuđenja rješenja December 26, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Bivši lider Socijaldemokratske partije Žarko Rakčević vratiće se naredne godine u politiku, objavila je večeras Televizija Vijesti. On je kazao da će početkom naredne godine biti obajavljena inicijativa oko 40 osoba koje su nezadovoljne sadašnjim stanjem u Crnoj Gori.

Ta inicijativa biće potpuno odvojena od ideje od ideje za formiranje opozicionog fronta, koji su inicirale Nova srpska demokratija i Pokret za promjene.

„Govorim o forumu, o ljudima koji su vrlo nezadovoljni, koji zaista hoće drugačiju Crnu Goru. Ovo nije Crna Gora za koju smo se mi borili“, kazao je Rakčević.

On je potvrdio da je on jedan od inicijatora tog foruma. „Mislim da još nijesu zrele okolnosti, vrlo brzo, vjerujem da će tokom januara i februara biti to obnarodovano“.

„Postoji sada 40-tak ljudi, koji su dobro znani crnogorskoj političkoj i društvenoj sceni, koji su uspješni u svom poslu i koji svih ovih godina bili za Crnu Goru“, kazao je Rakčević, dodajući da su dosad održali nekoliko sastanaka.

Bivši predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, potpredsjednik Vlade i višestruki ministar je izričit u stavu da ne pominje imena saradnika u budućem forumu. “Ne bi bilo korektno da sada pomenem bilo čije ime. Nismo pričali o organizaciji, nemamo nikakva tijela niti organe, i ja ne stojim na čelu tog foruma,”, ističe Rakčević.

Na pitanje na koji način imaju namjeru da se politički angažuju, kada već nije riječ o registrovanoj stranci ili organizaciji, Rakčević pojašnjava da će njihova aktivnost biti “putem saopštenja i reagovanja na stvari koja nam se sviđaju i na ona sa kojima se ne slažemo”.
Da li je formiranje “peticionaške” grupe stidljiva najava takve aktivnosti, neka vrsta “sporog puta” ka opozicionom objedinjavanju ili Rakćević i četrdeset intelektualaca pokušavaju sami sebi da otvore put ka političkom djelovanju?

– Ne možemo pričati ni i o koalicijama ni o saradnji sa bilo kojom političkom partijom u Crnoj Gori, jer mi nećemo biti politička partija niti imamo namjeru da je osnujemo”, objasnio je Rakčević, ponavljajući da će u januaru ili najkasnije u februaru biti objelodanjen kompletiran spisak ljudi koji će djelovati kroz proglase, peticije i saopštenja.

Mina, Analitika

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: