jump to navigation

Identična osjećanja vlasti i opozicije: Osim Dps-a i Lp-a, osnivanju Rakčevićevog “foruma” se raduje i PzP December 26, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Pokret za promjene stvaranje građanskog forum u Crnoj Gori doživljava kao pritoku demokratske rijeke, koja bi trebalo da dovede do pada aktuelnog režima i uspostavljanja demokratskog političkog poretka, rekao je lider te partije Nebojša Medojević.

Komentarišući najavu bivšeg lidera Socijaldemokratske partije Žarka Rakčevića o formiranju građanskog foruma koji će okupiti intelektualce koji žele “drugačiju Crnu Goru”, Medojević je rekao da su dešavanja na političkoj sceni toliko ozbiljna, a posljedice negativne za sve građane.

«Zato je neodgovorno ne angažovati se, intelektualno, ljudski i moralno. Ovo je poziv svima koji misle dobro državi, kazao je Medojević.

On je rekao da se u sadašnjem trenutku «ne može mirno sjedjeti na tribinama i posmatrati».

«Crna Gora je u teškim strukturnim, sistemskim problemima i osnovni patriotski zadatak svih koji misle dobro državi je da se uključe u proces demokratizacije», kazao je on.

Prema riječima Medojevića, nema više prostora za podjele oko identiteskih i ideoloških pitanja i nepotrebni su sukobi, liderska nadgornjavanja i ambicije.

«Izazovi koji su pred nama kao imperativ čekaju ujedinjavanje svih opozicionih struktura u Crnoj Gori, u cilju demokratske smjene vlasti», kazao je on.

Medojević je rekao da sa Rakčevićem, ima «dosta dobru relaciju».

«Postoje stvari oko kojih se slažemo i neke oko kojih nemamo ista mišljenja. Vrlo je opasno i neodgovorno stajati sa strane i gledati svoj lični interes», kazao je on.

Medojević je kazao da pozdravlja svaku participaciju pojedinaca, nevladinih organizacija, političkih partija u procesu demokratizacije društva.

«Važno je da shvatimo da je izvor duboke ekonomske, moralne i političke krize u prirodi političkog sistema, odnosno u ovom režimu. Moramo se osloboditi te zablude da će se stanje u Crnoj Gori popraviti tako sto će se sarađivati sa režimom na vlasti i pričati priča o unutrašnjim promjenama», rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori treba, kroz građanske pokrete, angažmane, socijalne buntove artikulisati energiju.

«I vremenom, dok se uspostavi povjerenje, će se sve te male poritoke sliti u istu rijeku jer će težina krize primoravati sve na javnoj sceni da rade u zajedniččkom interesu», rekao je Medojević.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: