jump to navigation

Da li je cilj uništavanje medijske logistike za smjenu Đukanovića: Napad preko Mugoše iz više režimskih medija na vlasnika “Vijesti” i “Monitora” Miodraga Perovića za nelegalno bogaćenje tokom 13 godina saradnje sa vlastima December 20, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

„Medijski napadi na mene su reakcija i osveta čelnika “Vijesti” na moje odbijanje da izađem u susret zahtjevu krajem decembra 2007. godine da im se ustupi prostor za gradnju zgrade pored njihove u Podgorici“, rekao je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, gostujući sinoć u emisiji „Živa istina“ na TV IN.

Govoreći da protiv njega i njegove porodice list „Vijesti“ vodi organizovanu medijsku kampanju, Mugoša je iznio niz optužbi za privredne manipulacije na račun rukovodstva tog dnevnog lista.„Bavićemo se kriminogenim radnjama te medijske mafije i medijskih tajkuna na čelu sa profesorom Miodragom Perovićem, Željkom Ivanovićem, Ljubišom Mitrovićem i njihovom družinom“, istakao je Mugoša navodeći da zna niz nezakonitih radnji koje su počinjene, počev od falsifikovanja dionica nedjeljnika „Monitor“, korišćenja vlastitog medija za berzanske špekulacije, do „iznošenja novca i dobijanja milionskih kredita“ iz Crnogorske komercijalne banke. Mugoša je konstatovao da su, medijskim natpisima, čelnici dnevnika „Vijesti“ zarađivali „dnevno po stotinu hiljada eura“ te da su pojedinci podizali „milionske kredite iz Crnogorske komercijalne banke“.

„Za sve optužbe posjedujem papire i spreman sam da idem na sud“, odgovorio je Mugoša na pitanje voditelja da li može da dokaže optužbe koje iznosi. „Ja im dajem šansu da me tuže i da otvorimo priču, evo prilike za crnogorsku policiju i crnogorsko pravosuđe i Interpol“, rekao je Mugoša.

Uz optužbe za privredne manipulacije Mugoša je u intervjuu naveo da su mu isti ljudi iz „Vijesti“ nudili krajem 2006. godine medijsku podršku da se smijeni predsjednik DPS-a Milo Đukanović, sve uz pomoć jedne strane obavještajne službe.

Analitika

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: