jump to navigation

Protest za Valdanos, Džemal Perović: Kažemo im da odustanu od nauma i poručujemo da ne rade protiv istine, pravde i građana December 17, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Organizatori protestnog skupa za povraćaj maslinjaka u Valdanosu još jednom su pozvali Vladu da poništi tender za zakup te uvale. Po veoma hladnom i kišovitom vremenu, pred nekoliko stotina mještana okupljenih na platou ispred zgrade Opštine, predsjednik Udruženja za povraćaj imovine Batko Đakonović poručio je gradonačelniku Gzimu Hajdinagi, koji je u Tenderskoj komisiji, da ne stavlja potpis na taj dokument.

“Maslinjake su oduzeli 1997. godine za izgradnju vojne baze i prevarili nas. Sada hoće da ih daju pod zakup nekoj engleskoj kompaniji koja nam poručuje da ćemo zajedno proizvoditi maslinovo ulje. Gdje ste čuli da se Englezi bave tim poslom”, pitao je Đakonović.

On je negirao tvrdnje odbornika DPS-a Ljuiđa Skrelje na nedavnoj Skupštini daje za svoje imanje uzeo 5-6 puta više novca od komšija.

Jedan od organizatora protesta, Džemal Perović, ponudio je vlastima maslinovu grančicu. “To je grančica mira koja se na kućnom pragu ostavlja onima koji idu u rat ili planiraju da počine neko zlodjelo i tako im se daje dovoljno vremena da odustanu od tog nauma. I mi njima danas kažemo da odustanu od nauma i poručujemo da ne rade protiv istine, pravde i građana”, kazao je Perović.

“Ništa neće ostati sakriveno! Svi mi ostavljamo tragove. Neko, tj. mi, potpise na peticijama, razne vidove otpora i protesta a oni potpise na ugovorima sa otimačima, plačkašima i hajducima! Kojima se bliži kraj!”, dodao je Perović.

On je podsjetio na predizbomo obećanje o vraćanju maslina i čuvanju istorije, kulture i tradicije grada. “Šta se desilo u međuvremenu. Da li vam je neko nešto dao, ponudio ili prijetio. Sve ćete to morati da kažete građanima ako ne sada, jednog dana sigurno. Ništa neće ostati skriveno”, poručio je Perović. On je pitao predstavnike lokalne vlasti čije interese sada zastupaju i poručio im da neće moći da pobjegnu od odgovornosti sakrivajući se iza tuđih imena.

Osim Đakonovića i Perovića, na skupu koji su organizovali Udruženje maslinara i grupa NVO, govorili su i poglavari i predstavnici sve tri vjerske zajednice koje takođe traže povraćaj imovine u Valdanosu.

Vijesti, Dnmn

Advertisements

Comments»

1. Robert - December 17, 2009

svaka cast za ovo sto radite dzemale,zelim vam da uspije i da se pridruzi jos vise ljudi i da se sacuva valdanos od pljackasa na vlasti!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: