jump to navigation

Nebojša Batrićević: Jesam, ja sam udario Veska Barovića nakon brutalnih batina, šipki, palica i drške pištolja koje su divljački pljuštale December 13, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Jesam, ja sam nakon brutalnih batina, šipki, palica i drške pištolja koje su divljački pljuštale po mom i tijelu prijatelja Časlava Nenezića, ustao i udario biznismena Veska Barovića. To je bilo u afektu, a detalja se ne sjećam – potvrdio je juče “Vijestima” ugledni podgorički advokat, funkcioner i odbornik Demokratskog centra u Skupštini Podgorice Nebojša Batrićević, koji se juče u bolničkoj sobi Odjeljenja neurohirurgije oporavljao od brojnih povreda koje je zadobio u tuči, dok je sa Nenezićem, nakon ročišta u sudu, otišao na ručak u restoran “Maša”.

Iako su mu slike od prethodnog dana pomućene od spreja koji su mu Barovićevi tjelohranitelji prsnuli u oči, advokat je pokušavao da prizove neki detalj, makar nešto kako bi mogao sebi da objasni zašto baš on, zbog čega, zašto su i njega tukli onim već čuvenim palicama, onim za specijalne slučajeve…
– Dan nakon svega potpuno sam siguran da ja ničim, pa ni pogledom nijesam izazvao Barovića da pozove svoje plaćenike da nas tako divljački pretuku u trenutku dok sam pokušao da pojedem prvu kašiku naručene supe. Nikada sa njim nijesam progovorio nijednu riječ – ni građanski, prijateljski, komšijski, poslovno, familijarno, politički niti bilo kako jer on predstavlja neku drugu Crnu Goru, mnogo drugačiju od moje. Tog čovjeka u restoranu čak nijesam ni primijetio sve do trenutka dok sam pomućenog pogleda uočio njegov zadovoljan osmijeh i podignutu ruku, kojom je svojim plaćenicima gestikulirao da je uživao i da su dobro odradili svoj posao – tvrdi Batrićević.

Advokat pretpostavlja da je Baroviću, koji je bio za velikim središnjim stolom restorana sa nekoliko mladih prijateljica, zasmetalo njegovo prisustvo pa je zbog toga naručio momke za specijalne poslove…
– Dvojica su prišla za naš sto, a potom su nam, uz psovke i najgore uvrede, prsnuli sprej u oči, nakon čega su po nama pljuštale šipke, palice, pištolji. Druga dvojica, stari oko 23-24 godine držala su im odstupnicu na stepeništu restorana. Ta dvojica su više od 3-4 minuta držali pištolj uperen u glavu Nenezićevom sinu, koji je na prvom spratu “Maše” jeo kolač. Čajovom sinu koji je gledao kako mu besumučno tuku oca prijetili su: “Nemoj ni da pomisliš da kreneš tamo. Nemoj da misliš da ti neću pucati u glavu”. Dok je po nama pljuštalo, samo sam instiktivno pokušavao da se zaštitim od udaraca. Da sam pokušao da pružim neki otpor, sada vjerovatno ne bih pričao sa vama – prisjećao se juče Batrićević.
– Valjda je drugog dana gore, tek sad osjećam šta mi se dogodilo – žalio se advokat, koji još ne vjeruje da su i za njega, bez povoda, naručene specijalne palice.

Njegov brat Goran Batrićević, ljekar i predsjednik Demokratskog centra, reagovao je juče zbog brutalnog napada, a za prebijanje smatra odgovornim premijera.
– Za sve buduće događaje odgovornim smatram premijera Mila Đukanovića koji je proizveo, izgradio i štiti Veselina Barovića – smatra Goran Batrićević
Pretučeni advokat na liječenju će ostati najmanje do ponedjeljka, a juče oko 18 časova iz bolnice je otpušten Časlav Nenezić.
Na liječenju u KC-u ostao je i Veselin Barović (57), kojem je u tuči u restoranu polomljen nos, a ljekari Odjeljenja otorinolaringologije tokom dana vijećali su da li bi trebalo da izvedu manju hiruršku intervenciju.
Ljekarska evidencija o povredama, podlivima, modricama i lomu najbolji je pokazatelj brutalnosti neravnopravne tuče koja se prekjuče oko 18.45 časova dogodila na spratu restorana “Maša”.

Nekoliko očevidaca “Vijestima” je potvrdilo priču advokata Batrićevića, koji je napadnut dok je sjedio u restoranu.
– Vidio sam da je Batrićević nešto razgovarao sa direktorom Morskog dobra Rajkom Barovićem i arhitektom Batom Radulovićem, koji su sjedjeli do njihovog stola. Nijednog trenutka nijesam primijetio da je nešto pričao sa Veskom Barovićem, koji je sa nekoliko djevojaka bio za velikim stolom. Biznismen je u jednom trenutku ustao i telefonirao, a onda su se ubrzo na vratima restorana stvorili ti mladići. Psovali su, vrijeđali, a onda je krenula tuča. Dalje ne znam, jer sam pokušavao da nađem neki zaklon ako neko slučajno zapuca iz tih pištolja, koje su prije toga repetirali – ispričao je mladić, koji je sa prijateljem u trenutku tuče ručao u restoranu.

On je naveo da je Barović u rukama držao cigarilos, a kada su batinaši istrčali iz restorana, prišao je Neneziću i nešto mu rekao.
– Tada se Batrićević pridigao i silovito krenuo na Barovića, čini mi se da je sa stola uzeo drveni dozer za biber i so, kojim je jako udario biznismena u nos. Udario ga je više puta, bio je sav u krvi – ispričao je očevidac tuče u “Maši”.

Vijesti

Advertisements

Comments»

1. Silver KORDA - January 22, 2010

Ulcinj je kopile Crne Gore

Grad koji živi samo od obećanja,
omladina luta i samo sanja

Biznis je glavna tema kafana
ali ne i zaštita ribe i fazana

Priča se godinama za investicije
iako su samo u stvari fikcije

Nigdje ni traga od kapitala
samo kod političara naslage sala

Ni Vlada ni narod u Crnoj Gori
za Ulcinj neće da čuje, niti da zbori

Ulcinj je postao kopile Crne Gore
sada su providne sve Vladine fore

Ulcinj se ruši baš sistematski
profit se dijeli po pola-bratski

K`a slijepo crijevo na jugu Jadrana
turizam je postao najtanja grana

Ulcinj je starac Mediterana
godinama boluje od krvavih rana

Hotel Republika nekad ljepotica prava
od nje je ostala samo još trava

Nove generacije n`i ime joj ne čuše
a svjedoci su hotela koji se ruše

Dvorac do njega biser baš pravi
sada je ruglo, da te ustravi

Hotel Jadran je bio ponos Ulcinja
sad je to mjesto za tovljenje svinja

I rušenje Galeba bijaše na prevaru
trebaše im gvožđe za nikšićku Željezaru

Ulcinj je pun rugla na svakome ćošku
na štetu naroda i o njegovom trošku

Ulcinjski pjesak se “sadi” na budvanskoj plaži
nije im to dosta, no šire i laži

Prema narodu se šire intrige
Albanci imaju egzistencijalne brige

Raščepili Ulcinj k`a kurva kopile
od njegovih para se dižu vile…

Ada je gola a Albatros bez krila
čeka se neka velika sila

Otrant je pao na nisko granje
ulcinjska Rivijera čeka na pranje

Porta Milena smrdi do neba
čišćenje i most, nikom` ne treba

Valjdanos jeca od bola i straha
polako ostaje jadan bez daha
I dok se u Budvi sprema veselje
“Biseru” ostaje samo kuku ljelje…

Silver KORDA


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: