jump to navigation

Milan Popović se povlači sa Univerziteta zbog “staljinističko-fašističke represije” čelnika? December 12, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Profesor Milan Popović rekao je da razmišlja o tome da se povuče sa mjesta profesora državnog Univerziteta zbog, kako je naveo, višestrukih partijskih i političkih diskriminacija, šikaniranja, staljinističko-fašističke represije prvih ljudi te visokoobrazovne ustanove.

“Nijesam poražen već želim da sačuvam minimum pozitivne produkcije koja u ovom koncentracionom logoru skoro više da nije moguća”, rekao je Popović listu Vijesti.

On je kazao da razmišlja o povlečenju jer sa na crnogorskom Univerzitetu malobrojni misleći kritički intelektualci šikaniraju i diskriminišu.

“Nad njima se uspostavlja kažnjenički režim studija koji ne važi za druge profesore, u kome oni ne mogu da utiču na način rada sa studentima, a lojpurovska cirkularna pisma sa pozivom na visoke evropske standarde u crnogorkim “afričkim” uslovima sa hiljadu studenata kruže li kruže”, rekao je Popović.

“U tom kažnjeničkom sistemu koji važi samo za kritički orijentisane profesore, u kome imamo samo gubitak energije, snege, života, nemogućnost rada, bez minimuma elementarne građanske, profesorske i profesionalne ravnopravnosti sa kolegama koje podržavaju DPS-SDP monstruma ili ćute o svemu, razmišljam da odem i to ne zbog defetizma i osjećaja poraza nego da bih produžio iste borbe tamo gdje je to moguće”, kazao je Popović.

On smatra da Univerzitet Crne Gore nije državni već jednopartijski i da je dat, kao posjed na upravljenje u okviru kvazi-feudalnog sistema, Socijaldemokratskoj partiji.

Komentarišući ukidanje dva predmeta profesoru Filipu Kovačeviću, Popović je rekao da to nije jedinstven slučaj i da se slične stvari dešavaju svim slobodnomislećim profesorima na crnogorskom Univerzitetu.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: