jump to navigation

Filip Kovačević: Simptomatično je da na uvredljivom, anonimnom pismu, koje mi je uručeno prije dva dana, stoji naznaka da sam docent, što je pisalo i u prošlonedjeljnom saopštenju Vijeća FPN-a December 12, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

SlikaProfesor Fakulteta političkih nauka Filip Kovačević poručio je juče da su prijeteća pisma i uvrede “manir pristalica tajkunsko-mafijaške vlasti, kojim se razračunavaju sa neistomišljenicima”. On je u izjavi za “Dan” kazao da je “simptomatično to da na uvredljivom, anonimnom pismu, koje mi je uručeno prije dva dana, stoji naznaka da sam docent, što je pisalo i u prošlonedjeljnom saopštenju Vijeća FPN-a”.
Inače, profesoru Kovačeviću prije dva dana sekretarica FPN -a uručila je pismo u kome mu je poručeno da prestane da “olajava ljude i prošeta malo kod psihijatra”.
– Neću da špekulišem ko je mogao tako nešto da uradi, ali je sasvim sigurno da to dolazi iz one kuhinje sa kojom se prije mene suočio i profesor Milan Popović. Uličarski rječnik je manir vrha vlasti, jer jedino oni neistomišljenike poistovjećuju sa šizofreničarima. Simptomatično je da me i u pismu, ali i u prošlonedjeljnom reagovanju Vijeća, prozivaju docentom, iako sam docent-doktor. Time žele da omalovaže moj naučni doprinos, jer nekome očito smeta činjenica da u pogledu obrazovanja ovoj državi ne dugujem ništa, a moja diploma je svuda priznata – tvrdi Kovačević.
On je prošle sedmice optužio dekana FPN-a Srđana Darmanovića da sprovodi “političku diskriminaciju na fakultetu”, jer mu je ukinuo dva predmeta na osnovnim studijama. Vijeće FPN-a je saopštilo da su Kovačeviću predmeti ukinuti zbog izmjene nastavnih planova i programa.
Na pitanje “Dana” da li se boji za svoju bezbjednost nakon anonimnog pisma i uvreda, Kovačević navodi da se “uopšte ne plaši”.
– Nastaviću da obavještavam javnost o svemu što se dešava u mom slučaju. To je moja strategija – sve predati sudu javnosti i građana – poručio je Kovačević.
On ističe da ga nastavak političke diskriminacije i uvrede neće pokolebati.
– Oni su izdanak najgorih iz ove korumpirane države, a sve što čine kod mene izaziva kontraefekat, jer se ja neću zaustaviti. Nastaviću da ukazujem građanima na devijacije ovog korumpiranog društva – zaključio je Kovačević.
T. R.

Katedra za ćutanje
Iz “Omege” tvrde da sve govori da Univerzitet vrši diskriminaciju onih profesora koji ne sviraju po dirigentskoj palici režima.
– Na kraju krajeva, ne mogu svi u “muzičare”, neko mora i da drži časove studentima. Tako da možete očekivati i davanje podrške profesoru Kovačeviću kroz potpisivanje peticije direktno na fakultetima, pod geslom “Nijesmo svi muzičari”. Ukoliko se ne stane na put samovolji na Univerzitetu i ugrožavanju prava na slobodnu riječ, ne bi nas začudilo da u skorijoj budućnosti dekan Darmanović na FPN-u istovremeno osnuje i katedru na kojoj će se učiti ćutanje – poručuju studenti.

Profesori i studenti nijesu zatočenici
Studentski pokret “Omega”, kao i pojedini novinari, aktivisti NVO sektora i političari, zatražio su juče u otvorenom pismu od dekana Darmanovića i rektora Univerziteta Crne Gore Predraga Miranovića “samo jedno – ne dopustite da studenti i profesori budu zatočenici političkih ideja partija na vlasti”.
– Studenti ne podržavaju ovaj čin protiv profesora Kovačevića, kao ni većina profesora, od kojih mnogi ne smiju da iskažu mišljenje upravo zbog samovolje pojedinih ljudi iz rukovodstva, kako Univerziteta, tako i fakulteta. Da li studentima poručujete da se saginju, da svoj društveni angažman podrede interesima od vlasti zarobljenog Univerziteta, upitali su studenti. U njihovom pismu se još navodi da su podršku Kovačeviću, između ostalih, dali i profesori Đorđije Blažić, Milka Tadić-Mijović, Branko Radulović i Mirjana Kuljak, političari i NVO aktivisti Emil Kriještorac, Zarija Pejović, Daliborka Uljarević i Vojin Grubač, kao i predstavnici medija.

Dan

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: