jump to navigation

Ostavka Đukanovića pa “guranje stvari pod tepih”; Svetozar Jovićević: Dps će praviti koaliciju s nekom “umjerenom opozicionom partijom”, kako bi prelazak sa autokratske vlasti na “jedan stvarno demokratski režim” bio što bezbolnji December 11, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Profesor Svetozar Jovićević ne vjeruje da postoje pritisci Zapada da se Đukanović povuče.

„Međunarodnoj zajednici je stalo, kako oni tvrde, do očuvanja stabilnosti unutar Crne Gore i postupnih evolutivnih promjena, uključujući i raščišćavanje sa kriminalom i aferama koje još opterećuju Crnu Goru i od kojih se neke direktno vezuju za Đukanovića“, naveo je on. Jovićević je dodao da predstavnici međunarodne zajednice u kontaktima „i ne kriju da je za njih Đukanović garant stabilnosti, iako je to vrlo diskutabilna politika“.

On je ocijenio da je sasvim moguće da će Đukanović svoj odlazak s funkcija vezivati za proces učlanjenja u NATO. „Time bi vjerovatno nastojao da nekako osigura veću stabilnost u Crnoj Gori“.

„Ne bih bio začuđen čak i da će pripremati koaliciju sa nekom od umjerenijih opozicionih partija, ne bih čak bio iznenađen ako takvu sugestiju dobija iz inostranih krugova kako bi bio što bezbolniji proces prelaska sa autokratske vlasti na jedan stvarno demokratski režim“, zaključio je Jovićević.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: