jump to navigation

I zvanično: Đukanović večeras potvrdio povlačenje iz politike December 11, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Crnogorski premijer i predsednik Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović potvrdio je večeras u Podgorici da će se povući sa mesta predsednika vlade pre isteka četvorogodišnjeg mandata, ali nije precizirao kada će se to dogoditi.

“Računam da ćemo u budućnosti, a to se ne odnosi na ograničenje ovim mandatom Vlade, već unutar ovog roka, napraviti dogovor o mom povlačenju koji će biti postignut i implementiran u najboljem mogućem roku”, rekao je Ðukanović novinarima.

“Time će se obezbediti da Vlada nastavi da radi redovno, ostvaruje svoje prioritete”, rekao je crnogorski premijer i dodao da “nema ništa što je dogovoreno, a prikriveno”. Mandat aktuelne vlade traje do 2013. godine.

Ðukanović (47) je dodao da želi da se posveti i nekim drugim životnim planovima koji nisu vezani za politiku i izvršnu vlast.

Povlačenje Ðukanovića, aktuelizovano je njegovom izjavom britanskoj novinskoj agenciji Rojters da postoji mogućnost da ne ostane na čelu Vlade do kraja mandata.

“Ne mislim da je neohodno da ispunim sav premijerski mandat. Dao sam dovoljno politici, više od dvadeset godina”, rekao je Đukanović.

Podgorički mediji objavili su da je Ðukanović upoznao najbliže saradnike sa namerom da njegov kabinet bude tranzicioni do 2011. godine kada bi njegovu funkciju u Vladi preuzeo Igor Lukšić, sadašnji potpredsednik vlade, zadužen za finansijski sistem.

Taj Ðukanovićev predlog, navodno, nije naišao na podršku potpredsednika DPS Svetozara Marovića, Filipa Vujanovića i Željka Šturanovića koji ne smatraju da bi 33-godišnji Lukšić mogao da bude kvalitetno rešenje za Ðukanovićevog naslednika.

Blic

Advertisements

Comments»

1. Milorad - December 11, 2009

uraa!! :))

2. sijenka - December 11, 2009

Pa da li je moguće??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: