jump to navigation

Goran-Sito Rakočević lobirao kod Mesića da se Ratku Kneževiću oduzme hrvatsko državljanstvo December 11, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

 Biznismen Ratko Knežević optužio je ambasadora Crne Gore u Zagrebu Gorana Rakočevića da je kod predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića lobirao da mu se oduzme hrvatsko državljanstvo.

Knežević je, u pismu upućenom ministru spoljnih poslova Milanu Roćenu, istakao da je takav zahtjev ambasadora Rakočevića neviđen potez u diplomatskoj praksi i da predstavlja miješanje u njegova ljudska prava.

Kako je javila TV Vijesti, Rakočević je te navode nazvao ordinarnim lažima i dodao da mu je Knežević slao SMS poruke prijeteće sadržine, zbog čega će se obratiti hrvatskim državnim organima.

Knežević je negirao ovu tvrdnju crnogorskog ambasadora i, reagujući na ovakve “diplomatske aktivnosti” ambasadora Rakočevića, izjavio da se sve odvijalo na marginama sastanka Vujanović-Mesić, i da izjave Sita Rakočevica, “Minhauzena CG života i politike”, apsolutno diskvalificiraju da ikada dođe u Hrvatsku, a pogotovu ne kao ambasador.
“Jako je čudno da neko takve prošlosti i jos uvijek jakog antihrvatskog naboja moze biti ambasador u Zagrebu. Nesto tu nije u redu”, istakao je Knežević.

Goran-Sito Rakočević, lični višedecenijski prijatelj premijera Đukanovića i aktuelni ambasador Crne Gore u Hrvatskoj je, tokom rata na dubrovačkom ratištu ’91, bio jedan od onih koji se “proslavio” tadašnjim člancima u “Pobjedi” kojima se huškalo i raspirivala nacionalna mržnja. Rakoćević nikada nije odgovarao za takvo novinarsko djelovanje.

TV Vijesti, Mneb

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: