jump to navigation

Vanja Ćalović: Imali smo uvid u dio odgovora na upitnik EK – Vlada je zloupotrijebila statistiku da bi “zamazala” stvarno stanje i probleme stavila “pod tepih” December 9, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

 Crnogorski premijer Milo Đukanovic je predao danas u Briselu komesaru za proširenje Oliju Renu odgovore na Upitnik Evropske komisije.

U protekla četiri mjeseca, na odgovore iz upitnika radilo je oko hiljadu ljudi, uključujući i prevodioce, a odgovori na oko četiri hiljade pitanja su sistematizovani u 12 knjiga na 4.433 stranica. Vlada je odgovore na Upitnik usvojila je 26. novembra.

Vanja Ćalović, izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), optužila je danas Vladu Crne Gore da je zloupotrebljavala statističke podatke o korupciji u odgovorima na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, te da je državna administracija uložila “strahovit napor” da se “problemi stave pod tepih”.

“Mi smo imali priliku da izvršimo uvid u dio Upitnika, odnosno dio odgovara na Upitnik EK i da smo, tim prije, još više zabrinuti zbog zloupotrebe statističkih podataka kako bi se zamazalo stvarno stanje”, kazala je Ćalović na danas u Podgorici održanom okruglom stolu, posvećenom korupciji.

Okrugli sto je održan povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Ćalović je pojasnila, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, da su Vladini odgovori svedeni isključivo na statistiku koja ne nudi ništa, i na obrazlaganje zakonskih rješenja, “kao da ljudi u Briselu ne umiju sjesti i sami pročitati te zakone”.

“Tu nema nikakvih informacija o tome koji su stvarni, realni problemi, sa kojima se mi suočavama”, kazala je izvršna direktorica MANS-a.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: