jump to navigation

Ogromna izlaznost u Mojkovcu: Združene snage Dps-a i Snp-a u borbi protiv bojkota, do 19 h uspjele da izvedu 67% građana December 6, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

mojkovac_ljetoU Mojkovcu je do 19 časova na birališta izašlo više od 66.72% građana, od 7.500 koliko ima pravo glasa.

Mojkovčani danas biraju novi saziv lokalnog parlamenta. Svoje glasačko pravo Mojkovčani ostvaruju na nekom od dvadeset biračkih mjesta. Biraju jednu od četiri liste: 1. SNP 2. Nezavisna lista – Petar Pero Radović 3. Koalicija DPS-SDP Za Evropski Mojkovac 4. Mojkovački lavovi.

Predizborna kampanja je, po ocjeni svih učesnika, sprovedena mirno i u korektnoj atmosferi. Prema nezvaničnim informacijama iz Mojkovca, kampanja za izvođenje ljudi na glasanje na sami izborni dan je najveća, i u njoj učestovuju naizmjenično i koordinisano članovi Snp-a i Dps-a. Terenskim radom, ove dvije partije su sistemom “od vrata do vrata” skoncentrisali svoje napore na što veću izlaznost građana, s obzirom na opredijeljenje opozicije da bojkotuje izbore.

Predstavnici Snp-a su ranije izjavili da na mojkovačkim izborima učestvuje organizovani kriminal, ali su uprkos tome odlučili da izađu na izbore.

Predstavnici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene, Narodne stranke i Demokratske srpske stranke ranije su saopštili da će ove izbore bojkotovati. Oni smatraju da ne postoji minimum demokratskih uslova da se izbori održe.

Mneb

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: