jump to navigation

Aleksandar Zeković: Retorika premijera Đukanovića je unaprijeđena, Mila za gej ikonu 2009 December 5, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Nevladine organizacije treba više da učestvuju i sarađuju sa Vladom u kreiranju različitih politika, ali je neophodno da povećaju znanje kako bi kritikovali argumentovano, a ne na osnovu vrijednosnih sudova, ocijenjeno je na jučerašnjoj panel diskusiji “Vlada i NVO u procesu evropske integracije – Kako dalje”, koju je organizovao Evropski pokret u Crnoj Gori.
“NVO će se morati specijalizovati za određene oblasti”, ocijenio je direktor Centra za monitoring (CEMI) Zlatko Vujović, dok je istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar Saša Zeković kazao je da i neki pojedinci iz NVO imaju retoriku “iza koje ne stoji ništa”: “Ne mislim da NVO treba da smanje svoju političku i profesionalnu oštrinu, ali moraju se odreći svake vrste demagogije koje koriste u svom radu”. Iako poznat kao oštar kritičar vlasti, Zeković je juče kritiku usmjerio na nevladine organizacije. Iako je i on davao takve ocjene, Zeković smatra da se ne može reći da se u Crnoj Gori više od 15 godina nijesu desile ključne političke promjene.
“Sad, da li neko hoće ovim ili onim intenzitetom da bi bio zadovoljan, ali u svakom slučaju političke promjene se dešavaju”, kazao je Zeković.

Aleksandar Zeković je ocijenio i da je senzibilitet onih koji donose odluke o ljudskim pravima unaprijeđen. On je kao primjer naveo retoriku premijera Mila Đukanovića “koja je postala mnogo kvalitetnija u ovom periodu nego ranije, kada je riječ o ljudskim pravima, pogotovu o pravima LGBT populacije”.
“Nema više ucjena i pritisaka na one koji se dovode u vezu sa tim pravima. Nego naprotiv, možemo čuti i premijera koji, sa punom odgovornošću, može da se kandiduje da bude predstavljen i promovisan u 2009. godini kao ključna gej ikona”, predložio je Zeković.

Vijesti

Advertisements

Comments»

1. Nemanja Vukanovic - December 6, 2009

Ajde Zekovicu okani se devijantnih drustvenih pojava koje krase zapadni svijet…Bog nije stvorijo Adana i Zeka…

2. artemis - May 21, 2010

kakva ti je pametna ova rjecenica nemanjo! nema tu nista ‘zapadno’ o onome sto zekovic prica, nego samo govori ljudski. valjda u ‘slobodnoj’ crnoj gori svi ljudi bi trebali da se osjecaju slobodni da budu ono sto i jesu. uvjek su postojale gej osobe u crnoj gori voljeo ti to ili ne… 🙂

inace, samo prikriveni homoseksualci su naklonjeni homofobiji. cega se plasis nemanja?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: