jump to navigation

U čije ime PzP najavljuje izlazak opozicije na izbore u Podgorici; Goran Danilović: Dok se organizovani kriminal ne povuče s izbora, opozicija neće učestvovati, nema uslova za organizovanje fer i poštenih izbora December 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović smatra da će Socijalsitička narodna partija (SNP) do „trenutka glasanja u Mojkovcu, ipak povući svoju izbornu listu“.

„Oni su svjesni, kao i mi da nema uslova za organizovanje fer i poštenih izbora, i sami su primijetili tamo organizovani kriminal“, rekao je Danilović. Izbore u Mojkovcu, koji će biti održani u nedjelju 6. decembra bojkotuju NOVA, Pokret za promjene, Narodna stranka i Demokratska srpska stranka.

„Ne razumijem, osim kao neku vrstu političkog marketinga stav da oni u Mojkovcu koji ostanu kući rade za Demokratsku partiju socijalista (DPS). Priznaćete da je nelogično, ako DPS poziva ljude da izađu na izbore, onda je nelogično da oni koji ostanu kući da rade za njih“, kazao je Danilović na konferenciji za novinare. On je naveo da su „ljudi iz SNP, kao i oni iz Nove“, na izborima u Kotoru, na kojima nijesu učestvovali, ostali kući. „Nijesam čuo tada nikoga od kolega iz SNP-a da njihovo članstvo u Kotoru radi za DPS time što je ostalo kući“. Govoreći o ocjeni potpredsjednika Pokreta za promjene Branka Radulovića da bi trebalo izaći na izbore u Podgorici, Danilović je kazao da je to jedna „kreativna najava i tumačenje“, jer je prethodno neophodno ispuniti uslove da bi se opozicija ravnopravno takmičila.

„Sve dok se organizovani kriminal ne povuče s izbora mislim da je bezpredmetno da opozicija učestvuje, a možemo snažnim pritiskom primorati vlast da oko toga razgovaramo i dobiti podršku međunarodne zajednice za dekrimininalizaciju društva, pa i samih izbornih procesa“, rekao je on. Danilović smatra da Crnoj Gori treba nova vlada i premijer koji će biti spreman da prema tajkunima povuče putinovske poteze. „Opljačkani novac građana i države mora se vratiti u Crnu Goru. Premijer (Milo) Đukanović to ne može da uradi i stoga, ako hoćemo ekonomsko ozdravljenje, moramo raspisati konkurs za novu Vladu i predsjednika“, kazao je Danilović. Prema njegovim riječlma, DPS će početkom naredne godine morati da razgovara sa opozicijom o uslovima za demokratizaciju društva i neophodnosti bespoštedne borbe protiv organizovanog kriminala. „Kriminalci su delegitimisali izborne procese na svim nivoima, a u ovoj godini posebno na lokalnom nivou, građani su razočarani i pred tom činjenicom ne mogu se zatvarati oči. Skupština mora potpuno profunkcionisati kada je u pitanju nadgledanje borbe protiv kriminala i korupcije“, tvrdi Danilović. On smatra i da državni tužilac treba da podijeli sudbinu Vlade i podnese ostavku jer je „nesposoban“. „Za naše pare, ili bolje rečeno i za naše pare, bore se sve zemlje u okruženju akcijama svojih specijalnih tužilaštava, od Italije do Srbije. Samo naše tužilaštvo milionski bogate narkodilere i bivšu duvansku mafiju tretira kao ozbiljne biznismene“, rekao je Danilović.

Komentarišući predlog budžeta za narednu godinu kojim je za borbu protiv organizovanog kriminala predviđeno duplo manje novca nego prošle godine, on je rekao da je „nažalost i to jedan od pokazatelja koliko ozbiljno vlada dživljava primjedbe međunarodne zajednice i opozicije“. Danilović je podsjetio da je predlogom budžeta planirano nešto oko dva miliona EUR za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Važno je da se izdvaja dovoljno sredstava za represivni aparat“. „Očigledno je da da se očekuju socijalni nemiri zbog vrlo teške socijalne situacije i onda je posebno važno dati dovoljno novca onima koji treba da obezbijede ne građanski red i mir, nego mir u redovima koalicije i stabilno funkcionisanje vlasti DPS-a“, rekao je on.

Mina

Advertisements

Comments»

1. Marijan - December 4, 2009

Danilovicu bravo,cista situacija,nema izlaska dok kriminal organizuje bilo sta!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: