jump to navigation

Tri dana pred izbore Dedeić se predomislio, i poziva na izlazak na mojkovačke izbore December 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Најавама из неких опозиционих парламентарних странака да ће бојкотовати мојковачке, а учествовати на подгоричким изборима, урушена је концепција бојкота изборних процеса у Црној Гори. Идеја која, додуше, никада није здраво и искрено утемељена.

Поставља се веома логично питање: зашто би грађани Мојковца предали ДПС-у власт у руке због оних који су разбили или активно помагали разбијање Српске листе и не смију изаћи на локалне изборе? Зашто треба изаћи на изборе у Подгорици, у којој је увијек побјеђивао ДПС, а не изаћи у Мојковцу у коме је увијек побиједила опозиција?

Да ли је идеја бојкота изборних процеса у Црној Гори ,,шведски сто” са кога узимате што вам се допадне и одричете се онога што вам не одговара?

Када се правила ,,јединствена опозициона листа” у Мојковцу, поручио сам да ванпарламентарне странке требају остати по страни и дозволити онима који тврде да ће таквом листом парламентарних странака побиједити ДПС да то и учине. Међутим, неки су се препали одговорности, не напуштају им се институције мафијашког и криминалног система, желе парцијалан бојкот и бјеже од унутарстраначке одговорности. Иако су могли да имају једну опозициону против једне режимске листе, без било каквих сметњи и калкулација.

Они који ће учестовати на изборима у Подгорици покушавају да српски народ у локалним органима власти у Мојковцу преселе у опозицију и оставе на десетине породица без радних мјеста и егзистенције, односно да их предају на милост и немилост ДПС-у. Андрија Мандић и његови партнери из ПзП-а изаћи ће на подгоричке изборе, иако су у Подгорици мафија, организовани криминал, Агенција за националну безбједност и корумпирани државни апарат, без конкуренције, најјачи у Црној Гори!.

Чему онда мимикрија? Ствари треба извести на чистину. Ако је Андрија Мандић узео тајкунске паре, није их узео свако из опозиције. Ако не смије у Мојковцу да изађе на изборе јер нема цензус, онда не морају кадрови опозиционих странака угрозити егзистенцију и изгубити радна мјеста без борбе, кад се већ у Подгорици очекује ,,борба”. Да неће можда, након избора, црвени војвода помоћи својим људима у Мојковцу који ће остати на ледини? Неће, потапшаће их, вјерујући да се бојкотом, себе ради, али не и њих ради, спасио од коначног бродолома.

Чињенице да је бојкот избора у Мојковцу обесмишљен и да Андрија Мандић финансира ,,патриотске летке” против опозиције, умјесто против ДПС-а, разлози су да опозиционари изађу и гласају листу СНП-а.

Уколико су НСД и ПзП спремни да напуште институције мафијашког и криминалног система и бојкотују листом све изборе, сви ћемо да бојкотујемо. У супротном, сваки опозиционар мора стати на страну обичних људи који не смију бити жртве калкулантских дјечјих игрица у опозицији. Јер, важни су људи!

Мојковац од 1997. године није пао у руке ДПС-а. Ако падне, послије свега, у недјељу, реална је политичка одмазда режима над дугогодишњим опозиционим кадровима у том граду. До тада, неки се спремају за изборе у свом граду, остатак Црне Горе их не интересује. Поштено, зар не?

Зато, пружам отворену подршку листи Социјалистичке народне партије на изборима у Мојковцу и позивам антирежимски оријентисане бираче да гласају за СНП. Српски народњаци не могу имати идентичне политичке ставове као Социјалистичка народна партија и разликујемо се по многим питањима, али исто тако ваља уважити реалност. Треба се супротставити и ДПС-у и тајкунским плаћеницима у руководству НСД-а који бламирају часну идеју бојкота и који су се обавезали да безболно предају Мојковац Милу Ђукановићу.

ИЗЈАВА, Добрило Дедеић

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: