jump to navigation

Uoči unaprijed izgubljenih izbora u Mojkovcu koje bojkotuje cijela opozicija, Snp širi dezinformacije i glasine; Lalošević: Ideja o bojkotu izbora je utihnula prema informacijama iz izbornih štabova December 2, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Socijalistička narodna partija pozvala je danas građane Mojkovca da izađu na lokalne izbore ocjenjujući da će svako ko bude ostao kući glasati za Demokratsku partiju socijalista i Socijaldemokratsku partiju. Izbore u Mojkovcu, koji su zakazani za 6. decembar, bojkotuju Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, kao i Narodna stranka i Demokratska srpska stranka.

Potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević ocijenio je da je, prema informacijama iz izbornih štabova, »utihnula« ideja o bojkotu izbora u Mojkovcu.

»Pozivamo sve Mojkovčane da izađu na birališta jer je riječ o izborima koji se tiču njihovih interesa i interesa tog grada. Svako ko bude ostao kući glasaće svjesno ili nesvjesno za DPS i SDP, i ne može se kriti iza poziva pojedinaca ili partija o neizlasku na izbore«, rekao je Lalošević.

On je rekao da će se, prema informacijama SNP, u narednim danima u Mojkovcu pojaviti takozvani proglas letak »takozvanih patriota« sa pozivom građanima da ne izlaze na izbore.

»Radi se o proizvodu poznatih kuhinja koje su to radile i 2005. godine. Uvjeren sam da će na isti način biti poraženi od građana Mojkovca kao i te godine, jer to i zaslužuju«, rekao je Lalošević.

Prema njegovim riječima, Mojkovac je grad sa značajnim problemima koji se moraju odmah rješavati, pa je bilo neozbiljno i neodgovorno očekivati da SNP ne izađe na izbore, pogotovo i što je to jednoglasno zahtijevano od opštinskog odbora te stranke.

On je rekao da je SNP imala više manjih skupova, odnosno kućnih posjeta u svim djelovima mojkovačke Opštine.

»Podijelili smo izborne programe sa nazivom Važni su ljudi, definisali ciljeve koje će naši odbornici potencirati u Skupštini Opštine, nadogradili program sa infrrastrukturnim i komunalnim problemima koji se odmah nakon 6. decembra, moraju početi rješavati«, rekao je on.

Lalošević je najavio da će SNP učiniti sve da nakon 6. decembra u okviru Skupštine Opštine bude formirana posebna služba koja će rješavati socijalne probleme i štititi građane.

On je podsjetio da su na predsjedničkim izborima u Mojkovcu tri opoziciona kandidata imala 600 glasova ili 30 odsto više od kandidata aktuelne vlasti Filipa Vujanovića.

Lalošević je rekao da je SNP na prošlim izborima u martu osvojila 1609 glasova, a da je kompletna opozicija sa ukupn(im)o brojem glasova bila je skoro jača od aktuelne koalicije DPS-SDP.

»Resursi postoje, naš program je jasan i precizan, a kvalitetni ljudi su na odborničkoj listi«, rekao je Lalošević.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: