jump to navigation

Bojkot opozicije u Mojkovcu razotkriva DPS-SNP farsu: Četiri dana prije izbora vlada nezapamćena tišina i nema nijednog promotivnog skupa December 2, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Mojkovčani će izabrati novi parlament. Koaliciji DPS – SDP, SNP-u , Nezavisnoj listi Petar Pero Radović i „Mojkovačkim lavovima” ostalo je još četiri dana da biračima – otvoreno, posredstvom medija ili javnih skupova, kažu šta imaju, predstave program, uvjere ih da su baš oni pravi izbor. Do sada nije bilo promotivnih skupova i najvjerovatnije ih, osim već najavljene završne promocije koalicije DPS – SDP, u petak na kojoj će govoriti Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, neće ni biti.

Dosadašnje predizborne aktivnosti obilježili su nezapamćena tišina i korektnost svih učesnika izbora. Čovjek sa strane teško bi mogao zaključiti da će Mojkovčani u nedjelju izaći na birališta. Kampanja je, kao po dogovoru, svedena na neposredne kontakte, razgovore s biračima „u četiri oka”, distribuciju propagandnog materijala i programa, odnosno predizbornih obećanja. Zanimljivo je da partije koje bojkotuju izbore (Nova, Narodna strana, DSS, Pokret za promjene ) do sada nijesu ubjeđivale birače da u nedjelju ne izlaze na birališta.

Sa predizbornim programima biračima su se obratili koalicija DPS -SDP „Za evropski Mojkovac “ i SNP. Razlike u tim materijalima gotovo da i ne nema. I jedni i drugi će, ukoliko dobiju povjerenje birača, raditi na razvoju poljoprivrede i turizma, brinuti o mladima, hedikepiranima i socijalno ugroženim. Ukloniće biznis barijere, kulturi obrazovanju i sportu posvetiće dužnu pažnju, gradiće puteve, pješačke staze, rasvjetu…

Petar Radović, nosilac nezavisne liste grupe građana, rekao je da nema program, jer „nije politička partija”, ali će se, ukoliko uđe u parlament, „boriti za usvajanje odluka koje će zaustaviti iseljavanje i povećati natalitet”. Zalagađe se, kaže, za rješavanje infrastrukturnih problema, ravnopravno učešće žena u vlasti, učešće mladih u vlasti, koja mora biti odgovorna i služiti interesima građana. I lista „Mojkovački lavovi” na izbore izlazi bez konkretnog programa. Njen nosilac, Miloš Vuković, obećava da će se, ukoliko uđe u lokalni parlament, zalagati za “rad, red i bolji život svih građana, bez obzira na političku i vjersku pripadnost”.

Mojkovčani su očekivali sučeljavanje predstavnike učesnika na izborima na lokalnoj televiziji, ali te razmjene mišljenja, gotovo je sigurno, neće biti.

Predsjednik SNP-a, Veselin Jovanović, kazao je da niko nije pokazao interesovanje za duel pred kamerama Televizije Mojkovac. Lider lokalnog DPS-a Ivan Ašanin kaže da za sučeljavanjem nije bilo potrebe.

Nosilac nezavisne liste Petar Radović međutim smatra da je šteta što neće biti sučeljavanja. Naročito je šteta za dvije liste grupe građana, jer je to bila jedina prilika da se i oni obrate biračkom tijelu, s obzirom da nemaju partijsku infrastrukturu, preko koje bi to radili.

Pobjeda

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: