jump to navigation

I pored najava o opštem bojkotu, PzP planira izlazak na namještene izbore; Branko Radulović: Lokalni izbori u Podgorici su po mnogo čemu specifični December 1, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Branko Radulović (30. novembar):

Kada su pitanju lokalni izbori u Podgorici oni su po mnogo čemu specifični i razlikuju se po svojoj posebnosti u odnosu na izbore u Mojkovcu ili na Cetinju…Ta specificnost se ogleda u veličini biračkog tijela, njegovoj razuđenosti, stukturi, vec izgrađenom opozicionom stavu, dešavanjima sa Mugošom, nezadovoljstva koje ce rasti, tako da bi tu mogao D.F. da pobijedi i da se tada jos konkretnije trazi smjena režima i prijevremeni parlamentarni izbori. Stvar je procene, građenja povjerenja, rasta energije da li i kako izaći na te izbore. Tu priču do idućeg ljeta treba graditi jako, pametno i kordinisano. Sve ja na nama!

 

Koča Pavlović (22. novembar):

Bojkot svih izbornih procesa, svih institucija koje ti izbori kreiraju, i u konačnici bojkot Skupštine CG, koraci su koji slijede. To je jedini principijelni politički stav koji će Evropa i Svijet razumjeti, jer oni dobro poznaju krinimalnu prirodu ove vlasti, i to je jedina djelotvorna strategija prema režimima kakav je ovaj crnogorski.
Ostavka Đukanovićeve Vlade, njegov odlazak i formiranje Vlade nacionalnog jedinstva – politički su zahtjevi koje opozicija, skupa sa širokim spektrom demokratskih snaga, treba da jasno postavi.

Mina, promjene.org

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: