jump to navigation

“Ua, lupeži”, “Dolje lopovi”, “Oćemo platu“: Protest 150 radnika Duvankomerca dovedenih na ivicu biološkog opstanka December 1, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Radnici Duvankomerca, njih oko 150, juče su organizovali protestnu šetnju od zgrade DKP-a do Rimskog trga, gdje se nalazi sjedište Ministarstva ekonomije i do zgrade Vlade, zadržavši se tamo oko pola sata, nezadovoljni jer se, kako kažu, rješavanje krize u kompaniji nije “mrdnulo s mjesta”.
Radnici, većinom žene koje rade u kioscima Duvankomerca širom Crne Gore, oko 10 sati krenuli su od zgrade DKP-a Cetinjskim putem do skvera, da bi uz gromoglasan pisak zviždaljki prošli pored sjedišta kompanije Promonte, do zgrade Vektre, ispred ulaza gdje se nalazi, između ostalih, i Ministarstvo ekonomije.
Uz povike “Ua, lupeži”, “Dolje lopovi”, “Oćemo platu, ‘oćemo pravdu”, radnici su 20-ak minuta proveli ispred zgrade Vektre, da bi potom krenuli, pod pratnjom nekoliko policajaca, prema zgradi Vlade.
– Radnici Duvankomerca polako gube nadu da će se obećanja, koja su na sastanku od prije mjesec dana dali ministri ekonomije i poljoprivrede Branko Vujović i Milutin Simović, zajedno sa direktorima DKP-a, odnosno fondova, ispuniti – rekao je “Vijestima” predsjednik Sindikata Duvankomerca Dejan Bojović.
On je podsjetio da su na tom sastanku odgovorni ljudi iz Vlade i fondova koji su većinski vlasnici Duvankomerca i DKP-a obećali da će angažovati zainteresovane konsalting agencije za reorganizaciju kroz stečaj.
– Kako ništa od predviđenog nije predmet pisanog dokumenta, zainteresovane konsalting agencije nemaju uslova da kroz valorizaciju svega ovog što je na prošlom sastanku bilo u funkciji razgovora. Napominjemo da, ako bi došlo do realizacije svega onog što je na prethodnom sastanku dogovoreno, radnici Duvankomerca mogli bi računati na mnogo izvjesnuju budućnost, a budžet države trpio bi manje opterećenje – rekao je Bojović.
On je najavio da će radnici čekati još do četvrtka, kad će odlučiti na koji će način podsjetiti ministre i čelnike fondova na obaveze koje su preuzeli na prošlom sastanku.
– S obzirom na to da su zaposleni dovedeni na ivicu biološkog opstanka, odlučili smo za početak da od četvrtka blokiramo ulaz u našu blagajnu i nezakonito raspolaganje našim novcem – kazao je Bojović.

Vijesti

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: