jump to navigation

Pozivi Snp-u sa svih strana da se pridruži bojkotu November 25, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je izjavio da smatra da još nije kasno da i Socijalistička narodna partija (SNP) bojkotuje lokalne izbore u Mojkovcu.

Rekao je nakon sastanka sa šefom Delegacije Evropske komisije (EK) u Crnoj Gori Leopoldom Meurerom da ne vidi „zašto davati legitimitet nedemokratskom izbornom procesu“.

Ambasador Maurer je rekao novinarima, nakon sastanka, da su poznate opozicione kritike u vezi sa izborima na Žabljaku i tvrdnje o umiješanosti organizovanog kriminala.

PZP: Da se SNP „pridruži opoziciji“

Koča Pavlović iz Pokreta za promjene izjavio je da bi „bojkot uvjedljivo trijumfovao“ na lokalnim izborima u Mojkovcu „ukoliko bi se SNP pridružio opoziciji i odlučio da bojkotuje izbore“.

Rekao je agenciji Mina da smatra da bi se DPS u tom slučaju „suočila sa izlaznošću od oko 30 odsto“. „To bi bila sjajna opoziciona pobjeda“, smatra Pavlović.

Pokret za promjene je saopštio da je Nebojša Medojević informisao američkog diplomatu Dejvida Muniza da očekuje da SAD „budno prate proces buđenja demokratskog otpora ovoj autokratskoj vlasti i da tako pomognu mirnu tranziciju“.

SNP:Ne držite nam lekcije

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je „opozicione saborce“ iz Nove srpske demokratije „a i neke druge“ da ne drže lekcije SNP-u.

Vasilije Lalošević, potpredsjednik SNP-a, navodi da „iz današnjeg susreta lidera Nove s ambasadorom (Leopoldom) Maurerom nijesmo shvatili da je Andrija Mandić dobio podršku za opozicioni bojkot, niti je to ambasador iznio kao lični stav“. „Da je drugačije, da je takva podrška dobijena, onda bi se SNP sa odgovornošću odnio prema takvoj činjenici“, navodi Vasilije Lalošević.

U saopštenju je navedeno da je Andrija Mandić do sada „konstantno saopštavao da će, što se izbora u Mojkovcu tiče, slijediti SNP, a danas poziva da mi slijedimo njih“. „Postavlja se pitanje: kada je bio iskren, sada ili ranije, ili ima čak i neki treći stav“, navodi SNP.

SNP navodi da je „organizovani kriminal postojao i u martu 2009. i u kampanji za predsjedničke izbore 2008. godine“, ali da se „na izbornim procesima učestvovalo“.

Pobjeda

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: