jump to navigation

Knežević: Cane i Milo su nalogodavci atentata na Pukanića, istraga će mislim na kraju to pokazati November 25, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Crnogorski poduzetnik Ratko Knežević izjavio je u utorak navečer, u interviewu beogradskoj televiziji B92, kako smatra da će se u istrazi o ubojstvu hrvatskog novinara Ive Pukanića na kraju utvrditi da su nalogodavci tog zločina crnogorski premijer Milo Đukanović i Stanko Subotić.

“Ja kao Ratko Knežević, koji ima malo duže pamćenje i pamti svaki detalj u zadnjih deset godina ovog cijelog procesa, smatram i mislim da će se na kraju doći do nalogodavaca koji su njih dvojica”, rekao je Knežević te precizirao da je nedavno na hrvatskoj televiziji rekao da će ostaviti “tužiteljstvu da dokaže i sudu da presudi tko je nalogodavac tog ubojstva”.

Na podsjećanje novinara kako je Đukanović rekao da je Pukanić u talijanskom gradu Bariju svjedočio o sadržaju tekstova koje je pisao da bi ucjenjivao i reketirao one o kojima je pisao, Knežević je upitao “ako Đukanović ima dokaze za to, zašto ih nije pokazao” te ocijenio da je vrlo ružno pričati takve stvari o čovjeku koji se više ne može braniti jer je mrtav.

“Ja znam da su Ivi Pukaniću, u slučaju duhanske mafije koju sam ja zbog svoje izloženosti u svemu tome pratio, nekoliko puta bili nuđeni veliki iznosi novca od ljudi koju su bili izravni posrednici ili kuriri duhanske mafije, znam isto tako da Pukanić nikada nije prihvatio ništa od njih. Da mu je zaista bio interes obogatiti se on bi jednu od tih ponuda prihvatio i ne bi morao možda više raditi”, dodao je Knežević.

Po njegovim riječima, Pukanić je u slučaju pisanja o “duhanskoj mafiji” pratio svoj novinarski instinkt i ta cijela afera nastala je zato što je on htio biti novinar i što je to uradio novinarski na najbolji mogući način na koji je to mogao.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović početkom studenog rekao je da crnogorska policija provjerava sve moguće navode po kojima je “duhanska mafija” umiješana u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića.

Dodao je da su navodi Kneževića u medijima da je za Pukanićevo ubojstvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji crnogorski premijer Milo Đukanović, potaknuli državno odvjetništvo da s njime (Kneževićem) “zatraži razgovor i ta je procedura u tijeku”.

Knežević, koji je bivši član crnogorske vlade i Đukanovićev kum, nedavno je u Hrvatskoj svjedočio u istrazi ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića.

Zbog tih ubojstava, USKOK je nedavno podigao optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, koji je u pritvoru u Beogradu, te Bojana Gudurića, koji je u bijegu.

Istog dana kad i u Zagrebu, za isti zločin u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: