jump to navigation

U Novoj smatraju da građani vide bojkot kao jedinu šansu za otpor režimu November 19, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Nova srpska demokratija (Nova) spremna je da uvaži svaku dobronamjernu sugestiju i primjedbu koja bi koristila jedinstvu opozicije, saopštio je portparol Jovan Vučurović.
On je rekao da u toj partiji smatraju da većina građana u bojkotu vidi jedinu šansu za okupljanje opozicije i za pružanje efikasnog otpora aktuelnoj vlasti, kao što je bilo u Kotoru.
“Građani ne žele da daju legitimitet onima koji u svim izbornim ciklusima koriste čitav arsenal nedozvoljenih radnji, a takve navike Demokratske partije socijalista su nepromijenjene, kako na Žabljaku, tako i u Kotoru, a sigurni smo da će tako biti i u Mojkovcu”, kazao je Vučurović.
On je rekao da je na opoziciji, kada već sve to zna, “samo to da ne bude dio jedne takve predstave”. “Što se tiče Nove, spremni smo da uvažimo svaku sugestiju ili primjedbu koja je dobronamjerna, a koja ide u korist jedinstvu opozicije”.
Vučurović tvrdi da opozicija ne bi smjela da bude isključiva, ako se to jedinstvo ne postigne u Mojkovcu. “Biće moguće da ga uspostavimo već na nekim sljedećim izborima”.
U Novoj “čvrsto” vjeruju da je opozicija svjesna odgovornosti za sve poteze koji slijede, a koji mogu dominantno odrediti budućnost Crne Gore.
“Sigurno da postoje i razlike u pristupu i načinu vođenja opozicione borbe, ali te razlike nikada ne mogu biti tolike, koliko je jaka naša volja da smijenimo aktuelnu vlast”, kazao je Vučurović.
On je rekao da u Novoj imaju razumijevanja za suprotna viđenja, ako vode ka istom cilju. ”Tako da imamo razumijevanja i za stavove pojedinih opštinskih odbora nekih stranaka”.
“Ako neke stranke mogu da budu organizovane kao konfederacija opštinskih odbora, koji svaki pojedinačno ima različiti stav o izborima i jedinstvu opozicije, to je njihovo legitimno pravo koje ne smeta Novoj”, objasnio je Vučurović.

Vijesti

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: