jump to navigation

Režimska Liberalna partija želi u front protiv režima November 13, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

popovicLiberalna partija podržaće formiranje širokog demokratskog fronta u Crnoj Gori, ali smatra da je za to potreban sveobuhvatan i ozbiljan bojkot svih parlamentarnih opozicionih partija.

“Ako dobijemo poziv najjačih opozicionih parlamentarnih partija sigurno ćemo se odazvati, ali od početka govorimo da samo sveobuhvatan bojkot ima smisla, a da je sve ostalo neozbiljno”, rekao je danas lider Andrija Popović na konferenciji za novinare. Napominjući da ne može govoriti u ime partijskih organa, Popović je kazao da vjeruje da će formiranje širokog demokratskog fronta LP podržati.

Popović je rekao da je u teškim uslovima, protiv veoma moćnog protivnika, postigao zavidan rezultat na izborima za predsjednika kotorske Opštine.

“Taj rezultat je za 110 odsto bolji od onog koji je LP imala na lokalnim izborima u Kotoru prije godinu i skoro duplo bolji od onog koji su LP i Demokratski centar imali u toj Opštini, na parlamentarnim izborima u martu ove godine”, rekao je Popović.

On je kazao da je tamna strana kotorskih izbora neizlazak unionističkih birača.

Izlaznost na izborima u tom gradu, kako je rekao, kreće se između 60 i 65 odsto, a na proteklim izborima glasalo je 40,7 odsto birača.

“Vjerovao sam da će tih oko 20 odsto, odnosno blizu četiri hiljade birača, izaći na izbore, ali, nažalost, na ove izbore izašli su samo suverenistički birači”, kazao je Popović.

On je kazao da je njemu, kao kandidatu LP i Grupe građana, anketa CEDEM-a, objavljena prije kotorskih izbora, nanijela veliku štetu.

“Prvi put CEDEM nije objavio u kojim gradovima je anketa vršena. Jasno je da je nije ni bilo, i jasno je zašto se (Miloš) Bešić povlači, i da je anketa napravljena da bi se meni nanijela šteta, a donijela prednost kandidatu Demokratske partije socjalista”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je da on dobije 17 puta više od onoga što je predviđao CEDEM.

“Po njihovim predviđanjima, ako je rejtig LP, od juna do oktobra, pao sa sa 3,3 na 1,4 odsto, ja bih trebalo u Kotoru da dobijem oko 90 glasova”, kazao je Popović.

On je zadovoljan brojem osvojenih glasova, naročito u gradskim jezgrima.

Predsjednik kotorskog Odbora LP Vido Drašković kazao je da je kampanja Popovića na kotorskim izborima bila skromna i dostojanstvena.

“Kampanja je koštalo 3,8 hiljada EUR, od čega je 2,4 hiljade opredijeljeno iz opštinskog budžeta a ostalo od donacija članova i simpatizera LP”, rekao je on.

Predstavnik Grupe građana, koji su članovi Demokratskog centra, Boško Uskoković, objasnio je da je njihova podrška kandidatu LP logičan nastavak kampanje “Drugačije”, sa parlamentarnih izbora.

On je rekao da je aktuelizacija priče o opozicionom bojkotu izbora dovela da oni na kotorskim izborima podrže Popovića kao Grupa građana.

“To je jedan korak ka konačnom – da budemo najjača koalicija u Kotoru na sljedećim lokalnim i parlamentarnim izborima, i u tom smislu sve ide uzlaznom putanjom”, najavio je Uskoković.

On je rekao da oni, tokom narednih zajedničkih akcija sa LP, neće više nastupati kao Grupa građana već kao Demokratski centar.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: