jump to navigation

Medojević sa DPS u borbu protiv Đukanovića?! November 12, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

medojevicPredsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da je njegova partija napravila spisak osoba koje će uskoro kontaktirati i pozvati da im se pridruže u novim političkim akcijama koje spremaju. Medojević je ponovio da je primarni cilj pravljenje širokog društvenog fronta koji će se, za početak, složiti da Milo Đukanović ne može da obavlja funkciju premijera, te da “mora da podnese ostavku zbog sudskog procesa koji se Italiji vodi zbog šverca cigareta”.

Lider PzP-a je kazao “Vijestima” da bi taj front trebalo da domaćoj i međunarodnoj javnosti poruči kako Đukanović sa tom hipotekom više ne može aktivno da se bavi politikom.

„Neke konsultacije su već obavljene… Ako se oko toga dogovorimo, onda ćemo, naravno, napraviti i plan akcija, koje bi uključivale sva demokratska sredstva – javne nastupe, tribine, predavanja, protesne šetnje, demonstracije“, istakao je Medojević.

On je objasnio da se početna ideja o pravljenju kostura tog fronta izjalovila zbog poteza nekih partija vezanih za bojkot lokalnih izbora, istakao da više nema čekanja i da će dani koji dolaze pokazati koje su stranke zaista opozicione.

“Pozvaćemo i DPS u taj front. Pozvaćemo sve stranke, nevladine organizacije, intelektualce, predstavnike medija, dijaspore… SNP nećemo više čekati, ali su dobrodošli kad god ocijene da su spremni da nam se priključe. Kad ocijene da su iscrpili mogućnosti da se kroz postojeći politički sistem bore za svoje ciljeve, biće dobrodošli u uniju demokratskog fronta”, rekao je Medojević.

Podsjetio je da je Glavni odbor PzP-a već donio zaključak da stranka krene u konsultacije sa mogućim partnerima, bez obzira na sve razlike.

On je ocijenio da DPS nikada nije uspio da poveća svojih 30 odsto podrške građana, ali da je zato uvijek uspijevao da razbije opoziciju „ubacivanjem svojih ljudi, buđenjem spavača u strankama, formiranjem novih, navodno opozicionih partija“. „Sada idemo principom proste trijaže, dakle, pravljenje najšireg mogućeg fronta koji će se okupiti oko jednog cilja – da g. Đukanović podnese ostavku kao čovjek čije hipoteke predstavljaju najveći politički problem, sprečavaju evropske i evroatlantske integracije i borbu protiv kriminala i kao čovjek zbog čijih je loših ekonomskih poteza ekonomija Crne Gore pred bankrotom“, pojasnio je on. Lider PzP-a kazao je da je bitno preći taj prvi nivo, a da bi onda uslijedila priča o vladi nacionalnog spasa i raspisivanju prvih fer i slobodnih izbora.

“Tu se otvaraju druge političke priče, traže se drugi partneri, radi se druga politika. Mi sad pokušavamo da izbjegnemo tu zamku i da ne postavljamo previše ciljeva oko kojih se ne možemo dogovoriti. Jedno po jedno“, rekao je Medojević.

Vijesti, DNMN

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: