jump to navigation

I u Mojkovcu SNP jedina opoziciona parlamentarna stranka koja učestvuje na izborima November 11, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Nakon Cetinja, i u Mojkovcu će SNP biti jedina opoziciona parlamentarna stranka koja će učestvovati na lokalnim izborima 6. decembra. Iako je bila dogovorena najšira koalicija SNP – Nova – PzP – NS – DSS, samo će mojkovačka SNP prijaviti izbornu listu. Šef mojkovačke SNP Veselin Jovanović kazao je juče „Vijestima“ da je Opštinski odbor donio odluku da na izbore izađu samostalno, ali da čekaju odluku Izvršnog odbora partije.

“Žao nam je što se sve ovako desilo, da je sva opozicija išla zajedno, imali bismo ubjedljivu pobjedu u Mojkovcu”, naglasio je Jovanović. Prema informacijama “Vijesti”, centrala SNP-a podržala je sinoć odluku svog ogranka u Mojkovcu da samostalno ide na izbore.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić rekao je sinoć u emisiji “Oči u oči” na TV Montena da će SNP učestvovati na izborima u Mojkovcu, ali da će danas ipak Upravnom sudu predati tužbu jer je i u Mojkovcu, kao na Cetinju, odluka o raspisivanju izbora nezakonita jer je skraćen rok za kampanju.

Jovanović je ranije izjavio da je Opštinski odbor SNP odlučio da izađe na izbore jer, u suprotnom, ne bi imali nikakvih aktivnosti u naredne četiri godine, što bi dovelo do gubitka članstva.

PzP i Nova srpska demokratija su odustale istrajavajući na bojkotu izbora, iako su ranije imale dogovor da svi izađu na mojkovačke izbore. Međutim, taj dogovor je pao u vodu kada se SNP prijavila za cetinjske izbore, nakon čega su iz PzP-a optužili SNP da je prekršila sporazum o bojkotu izbora u prijestonici.

“Bojkotom se jedino možemo oduprijeti svemu ovome što se dešava zadnjih 20 godina Crnoj Gori, kao što su ucjene, pritisci, obećanja i progoni”, kaže predsjednik mojkovačke Nove srpske demokratije Miodrag Vuković.

Predsjednica lokalnog odbora Narodne stranke Marina Popović ističe da je NS zatečana.

“Žao mi je što opozicija nije jedinstvena. Dogovor je bio sklopljen, nekoliko puta smo se sastajali i dogovarali”, kazala je Popović, napominjući da ona ne može samostalno da odlučuje i da vremena za predaju izbornih lista ima još do večeras u ponoć.

“DSS neće učestvovati na izborima poštujući odluku Glavnog odbora stranke čiji je stav da, ukoliko Nova izađe na izbore izlazimo i mi, a pošto Nova ne izlazi nećemo ni mi. U startu sam bio za totalni bojkot, ali nijesu uspjele da se dogovore ni veće stranke”, naglašava šef mojkovačke DSS dr Miloje Zejak. Rok za predaju lista ističe noćas u ponoć, a za sada je sigurna samo lista koalicije “DPS-SDP za Evropski Mojkovac”. Predsjednik DPS Mojkovca Ivan Ašanin izjavio je juče sada imaju 16 od 31 mandata.

“U Mojkovcu se moramo baviti razvojnim projektima. Na našoj izbornoj listi je dvije trećine novih ljudi, sa visokom stručnom spremom je 15, sa višom 5, žena je ukupno 6, savjet mladih je zastupljen sa dva kandidata…”, ističe Ašanin.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Mojkovca Ugren Jušković kazao je sinoć da je izbornu listu predao i nezavisni kandidat Petar-Pero Radović, koji je jedan od osnivača Narodne stranke u Mojkovcu.

“Vijesti” saznaju da će bivši lider mojkovačkih radikala Miloš Vuković biti nosilac liste sa imenom „Mojkovački lavovi”.

Vijesti

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: