jump to navigation

I Nova pozvala u ujedinjeni opozicioni demokratski front November 11, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Nova srpska demokratija pozvala je danas sve demokratske snage da se ujedine u front koji će dovesti do smjene vlasti.

„Sve one koji budu insistirali na razlikama među nama, Nova će prepoznati kao otvorene zagovornike postojećeg stanja. Kad jednom osvojimo slobodu, u demokratskoj atmosferi, rješavaćemo nagomilane nacionalne, ekonomske i sve druge probleme“, kazao je potpredsjednik Nove, Slaven Radunović. On je, na konferenciji za novinare, u front pozvao opozicione partije, nevladine organizacije, intelektualce, „ojađene radnike“, studente i medije.

Upitan da li to znači da će se Nova pridružiti demokratskom frontu koji je najavio lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Radunović je objasnio da to nije „Medojevićev front“, nego da već mjesecima traju razgovori opozicionih poslaničkih grupa o frontu za promjenu sistema vrijednosti u Crnoj Gori.

„Mi smo pozivom na bojkot izbora dali jedan od najznačajnih doprinosa tom jedinstvu u opoziciju“, kazao je on.

Komentarišući odluku Socijalističke narodne partije vezano za izbore u Mojkovcu, Radunović je kazao da u Novoj ne sumnjaju u volju i želju SNP-a da doprinese „svrgavanju režima Mila Đukanovića“.

„Da isto razmišljamo bili bi ista partija. Svako ima svoj put i način. Oni, makar se tako pokazalo, više drže do procedure. Najvažnije je da se mi na tom putu sretnemo. Važno je da niko ne izađe na izbore i da ne legitimiše izborni proces“, rekao je on.

Radunović je kazao da predsjedništvo Nove nije donijelo odluku o neučestvovanju te stranke na izborima u Mojkovcu „zbog grešaka u proceduri raspisivanja izbora, već što ne postoji minimum demokratskih uslova za ravnopravnu političku borbu“.

On je dodao da je i dalje nesmanjen uticaj kriminala i organizovanih kriminalnih grupa na izborne procese, i da je bojkot izbora, prvi put, objedinio parlamentarnu i vanparlamentarnu opoziciju.

Koliko je, kako je naveo, Demokratska partija socijalista svjesna opasnosti bojkota, najbolje govori činjenica da „su se opet zabrojali“. „Ako im, mada teško, i povjerujemo da je na Cetinju napravljena greška, ovo što se desilo vezano za mojkovačke izbore već ozbiljno svjedoči o panici u vrhu vlasti“.

„Nudeći nam da brojimo dane i otkrivamo namjerno ostavljene proceduralne neregularnosti, oni žele da taj snažni reflektor kojim jasno osvjetljavamo najveći problem u crnogorskom društvu – organizovanog kriminala i njegove povezanosti s određenim državnim strukturama, da skrenu na sporednu pozornicu. Tu udicu, makar mi iz Nove, nećemo progutati“, zaključio je Radunović.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: