jump to navigation

Režim nije uspio da izvede na izbore 58% birača, ostatak izabrao Maju Ćatović November 9, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Na izborima za predsjednika opštine Kotor, kako nezvanično saznajemo ubjedljivo je pobijedila Marija Maja Ćatović, kandidatkinja DPS-a i dosadašnja gradonačelnica.
Za nju je glasalo 5200 građana a njenog protivkandidata, predsjednika Liberalne partije Crne Gore i aktuelnog potpredsjednika opštine Kotor Andriju Puru Popovića podržalo je 1608 birača.
Predsjedničke izbore u Kotoru bojkotovala je opozicija a Socijademokratska partija je saopštila da ne podržava ni jednog kandidata.
U birački spisak upisano je 17.897 birača. Na izbore je izašlo 7.259 birača ili
42 %. Nevažećih glasačkih listića bilo je 451.
Kako su nam kazali iz Opštinske izborne komisije, izbori su protekli bez incidenata, mirno i u skladu sa zakonom. Birački odbori su radili u punom sastavu sa članovima političkih parija koje su bojkotovale izbore.
Prve nezvanične rezultate Opštinska izborna komisija saopštiće 12 sati nakon prijema izbornog materijala.
Nakon saopštenih nezvaničnih rezultata slavlje u Izbornom štabu DPS-a. Vidno raspoložena Marija Ćatović je zahvalila svim građanima koji su izašli na birališta, posebno onima koji su vjerovali njoj i njenom izbornom programu a građanima poručila da će nastaviti realizaciju započetih kapitalnih projekata već u ponedjeljak i završiti ih u narednom petogodišnjem mandatu. U pitanju su infrastrukturni projekti, snadbijevanje vodom, kanalizacioni sistem, spratna garaža, zaobilaznica, deponija. Pobjedu sam očekivala a na naše pitanje da li će protivkandidat Andrija Pura Popović ostati na mjestu potpredsjednika, Marija Ćatović je kazala da će se , što se nje tiče saradnja nastaviti. Partije koje su bojkotovale izbore nijesu principijelene i po ko zna koji put su pokazale da su gubitničke.
Andrija Pura Popović je čestitao dosadašnjoj i novoj gradonačelnici Mariji Ćatović pobjedu, izražavajući zadovoljstvo svojim rezultatom koji je, u odnosu na prošle parlamentarne koalicije njegove partije i Demokratskog centra više nego udvostručen. Popović je kazao da je sasvim jasno da je bojkot izbora bio potpun promašaj i da je propuštena još jedna prilika da se nešto uradi. Što je tiče njegovog ostajanja na mjesto potpredsjednika u opštini Kotor Popović je kazao da će svakako za koji dan kazati što misli o tome jer u izbore nije ušao kalkulišući več u namjeri da ponudi rješenja za opšte dobro Kotora.

Skala radio

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: