jump to navigation

I NOVA bojkotuje Mojkovac November 9, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Nova srpska demokratija neće učestvovati na izborima za Skupštinu opštine Mojkovac jer ne postoji minimum uslova za ravnopravnu političku borbu, saopštio je večeras predsjednik te partije Andrija Mandić.

“Predsjedništvo NOVE zaključilo je da ne postoji minimum demokratskih uslova za ravnopravnu političku borbu na predstojećim izborima, da je i dalje nesmanjen uticaj kriminala i organizovanih kriminalnih grupa na izborne procese, kao i da prijeti opasnost da kriminalizacija kulminira na mojkovačkim izborima”, naveo je Mandić.

NOVA je pozvala sve relevantne političke subjekte parlamentarne i vanparlamentarne opozicije, da ne učestvuju na izborima u Mojkovcu.

“Da ne dajemo legitimitet nepoštenim uslovima, odnosno nedemokratskom ambijentu”, kazao je Mandić.

Ukoliko opozicija pokaže jedinstvo, vrlo brzo će se, prema riječima, predsjednika NOVE, izboriti za demokratske uslove na svim budućim izbornim takmičenjima i omogućiti ponavljanje izbora u Mojkovcu i neuspjelih izbora za predsjednika opštine Kotor.

“DPS mora biti svjesna da je glavna kočnica evropskog razvoja Crne Gore, da omogućuje nepoštovanje zakona i da cijelo društvo vodi u jednopartijski sistem”, kazao je Mandić.

Izbori u Mojkovcu zakazani su za 6. decembar.

***

Predsjedništvo Nove srpske demokratije je, prema nezvaničnim informacijama, večeras donijelo odluku da bojkotuje lokalne izbore i u Mojkovcu. Ova odluka dolazi nakon već poznatih stavova o bojkotu kotorskih i cetinjskih izbora, i predstavlja iznenađenje s obzirom na odluku koju je nedavno donio njihov opštinski odbor o jedinstvenom opozicionom izlasku na mojkovačke izborime.

Budući da čine dio vlasti na lokalnom nivou, i s obzirom na višegodišnji opozicioni status grada Mojkovca, ova odluka samog vrha NOVE koja nije dnevnopolitički profitabilna za tu stranku, predstavlja korak unaprijed u strategiji bojkota cijele opozicije. Istovjetan stav je nedavno proklamovan i od strane PZP, čiji se glavni odbor nedavno odlučio za bojkot svih lokalnih ozbora.
Gostujući nedavno u emisiji “Replika” na TVCG, lider Pokreta za promjene je najavio da će njegova stranka ići i na bojkot institucija, prvenstveno republičkog parlamenta, ako se stvori “kritična masa” u društvu.

Mina, Mneb

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: