jump to navigation

DSS 100% za bojkot, mada izlaze na izbore u Mojkovcu November 9, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Rezultat lokalnih izbora u Kotoru i podatak o nevažaćim listićima i broju glasača putem pisma najuvjerljiviji su dokaz da je »režimska mašinerija« maksimalno odradila posao u tom gradu, ocijenjeno je danas iz Demokratske srpske stranke.

Potpredsjednica DSS-a Dragica Perović tvrdi da bi u toj partiji bili »neobjektivni« kada bi dan nakon lokalnih izbora »glumili neku posebnu iznenađenost rezultatima izbora za kotorskog predsjednika opštine«.

»Naprotiv, za nas su ovakvi rezultati očekivani. Tvrdili smo da će izlaznost biti ispod 50 odsto i naše tvrdnje su se obistinile! Takođe, tvrdili smo da je bojkot 100 odsto svrsishodan i efikasan samo ako ga se svi zajedno pridržavamo i te naše tvrdnje potvrđuju izborni rezultati«, dodala je ona.

U DSS-u su, kako je navela, očekivali veliki broj nevažećih listića, kao i veliki broj onih koji će glasati putem pisma. »Stoga, nimalo nas ne čudi podatak da na izlaznost od 40,75 odsto, imamo 6,2 odsto nevažećih glasačkih listića, baš kao što imamo i 4,94 odsto birača koji su se, na ovoliku izlaznost, opredijelili da glasaju putem pisma«.

»Stoga, niko nas ne može ubijediti da sveukupni rezultati, uključujući i podatke o nevažaćim listićima i glasačima putem pisma – koji slovom i brojem iznosi 11,14 odsto, nije vjerodostojan pokazatelj i najuvjerljiviji dokaz da je režimska mašinerija maksimalno odradila svoj posao«, kazala je Perović.

Prema njenim riječima, to su, između ostalog, bili motivi učestvovanja DSS-a u organima za sprovođenje izbora, kako bi kontrolisali regularnost izbornog procesa i da se »promptno i na licu mjesta uvjerimo u ono šta smo prije izbora tvrdili«.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: