jump to navigation

Dedeić: Stranka srpskih narodnjaka za kompletan bojkot November 9, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

dobriloNapuštanje institucija sistema, prije svega parlamenta i bojkot svih izbornih procesa, isključiva su sredstva za delegitimizaciju i urušavanje aktuelne vlasti. Raspolućenost i nedoslednost opozicionih parlamentarnih stranaka povodom pitanja bojkota kotorskih, cetinjskih i mojkovačkih izbora, dodatno obesmišljavaju ulogu i značaj opozicije u političkom životu Crne Gore.

Zato pozivam vanparlamentarne stranke i pristalice bojkota da ne smetaju onima koji tvrde da će poraziti DPS u Mojkovcu. Izbornu situaciju treba relaksirati od pojave “dežurnih krivaca” i stvari izvesti na čistinu.

Ukoliko opozicija, pogotovo sa jednom listom, izgubi Mojkovac koji dvanaest godina nije pao u ruke DPS-u, onda je potrebno insistirati na mehanizmu odgovornosti u političkom životu. Logično je da, recimo, Andrija Mandić koji je tokom najvećeg dijela prethodnog mandata lokalne vlasti u Mojkovcu, predvodio najjaču opozicionu stranku u Crnoj Gori i tom gradu, podnese ostavku. Da se pokaže odgovornim u mjeri Dragana Šoća koji je napustio kormilo Narodne stranke nakon kraha na lokalnim izborima u Nikšiću 2005. godine.

Najveći krivci za eventualni poraz opozicije na mojkovačkim izborima biće dvojica razbijača Srpske liste. Likvidacijom najjače opozicione grupacije oni su antirežimski blok nepovratno oslabili za prostor koji je pokrivala Srpska lista.

Da ne bude bilo kakve dileme, želim uspjeh opozicionoj listi u Mojkovcu, svjestan da će njen izborni rezultat direktno uticati na sudbine nekoliko desetina porodica čija egzistencija zavisi od radnih mjesta u opštinskoj administraciji. To je veoma krupan razlog zbog kojeg bih se radovao uspjehu liste koja će biti suparnik DPS-u i SDP-u.

Nadam se da će oni koji će učestvovati u izbornoj trci izaći sa jednom listom. Dakle, jedna režimska protiv jedne opozicione liste koja nije za bojkot izbora i koja je sastavljena od stranaka koje su bile za zajedničku državu. U Mojkovcu u kome je uvijek trijumfovala ideja zajedničke države. Nakon toga će stvari biti više nego jasne.

Stranka srpskih narodnjaka neće izlaziti na mojkovačke lokalne izbore, niti ćemo, bilo gdje, biti dio nekog političkog projekta, ili parcijalnih koalicija, u kojima participira Nova srpska demokratija. Vjerujem da će i ostali konstituenti Srpske nacionalne liste sa poslednjih parlamentarnih izbora donijeti identičnu odluku o neizlasku na ove lokalne izbore.

 

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: