jump to navigation

Nezvanično: Režim izveo manje od 42% građana na izbore; Kriještorac: Tjerali su polumrtve ljude da glasaju November 8, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

boycottNa današnjim izborima za predsjednika opštine Kotor, na 36 biračkih mjesta do 20.30 sati, izašlo je 7175 birača ili 40,09% od ukupno 17 hiljada 897 građana upisanih u birački spisak.
To je za Radio Kotor saopštio predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nenad Radunović. „Pošujući zakonom utvrđene rokove OIK je organizovala sve neophodne tehničke pripreme za izbor predsjednika opštine Kotor. Do sada nikakavih nedostataka na birčakim mjestima nije bilo. Napominjem da su biračka mjesta otvorena na vrijeme u 8 sati i da se zatvaraju u 21 sat” , kazao je Radunović. Na glasačkom listiću su imena dva kandidata za predsjednika opštine Kotor: Marija Ćatović (DPS) i Andrija Popović (LPCG).

* * *
Osvrnuvši se na današnji izborni dan, koji je protekao u znaku iščekivanja rezultata izlaznosti povodom bojkota opozicije, Emil Kriještorac, predsjednik OO Narodne stranke u Kotoru je prokomentarisao:
“Ovo je sramota šta su danas radili ovom gradu. Polumrtve ljude su tjerali da glasaju. Oko 3 odsto građana je glasalo “putem pisma”,a Zakon kaže da se mora priložiti zdrastvena dokumentacija ili drugi dokaz da lice ne može glasati na biračkom mjestu. A o drugim pritiscima da ne govorim.”

Prema nezvaničnim podacima, režim je uspio da izvede na izbore manje od 42% građana.

Radio Kotor, FB Mneb

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: