jump to navigation

Kotorski izbori danas: Da li će bojkot uspjeti i vlast biti delegitimisana? November 8, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

U Kotoru će danas biti održani izbori za predsjednika opštine. Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) je aktuelna gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, dok je kandidat Liberalne partije Crne Gore aktuelni potpredsjednik Opštine Andrija Pura Popović. U trci za prvog čovjeka grada neće učestvovati Socijalistička narodna partija (SNP), Pokret za promjene (PzP), Nova srpska demokratija (Nova) i vanparlamentarna Demokratska srpska stranka zbog odluke da bojkotuju današnje izbore.

Birački spisak opštine Kotor broji 17.897 birača koji će glasati na 36 biračkih mjesta. Birališta će biti otvorena od osam do 21 čas. Opštinska izborna komisija je saopštila da niko nije prijavio posmatrače za praćenje današnjih izbora.

* * *

U susret izborima za predsjednika Opštine Kotor koji se održavaju danas, opštinska Izborna komisija je u palati „Bizanti“ održala instruktažu za predsjednike i članove svih biračkih odbora, kazao je za Skala radio Nenad Radunović, predsjednik Izborne komisije.

Tom prilikom skrenuta je pažnja na ranije uočene propuste i podijeljena su upustva o radu biračkih odbora, kazao je on.

Kako opštinska Izborna komisija mora biračkim odborima dostaviti izborni materijal 48 sati prije dana održavanja izbora, podjela materijala je obavljena juče.

Aktivnosti Izborne komisije su obilazak biračkih mjesta i provjera da li su ona prohodna, obezbijeđena i uopšte osposobljena za nesmetano odvijanje glasanja.

U 6 sati birački odbori su obavezni da budu prisutni na svom biračkom mjestu, glasanje počinje u 8 i traje do 21 sat.

Birački spisak opštine Kotor je definitivno zaključen 28. oktobra u ponoć na cifru od 17897 birača, kako je i predviđeno zakonom o biračkim spiskovima na deset dana prije održavanja izbora.

Od posljednjeg zaključenja, birački spisak je pretrpio 31 promjenu po odluci glavnog administratora, kaže za Skala radio Anka Perović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti.

Najviše promjena odnosilo se na brisanja, tako da je birački spisak smanjen za 15 birača u odnosu na 13. oktobar, kada je zaključen na broj od 17913.

Birači glasaju na 36 biračka mjesta u kotorskoj opštini, od najvećih u Dobroti sa preko 1020 i 1040 birača, do najmanjih u Gornjem Morinju gdje je upisano 15 birača, 22 u Ledenicama, ili u Domu kulture Glavatičići 43 birača, podsjeća Perovićeva.

Vijesti, Skala radio

Advertisements

Comments»

1. Milos - November 8, 2009

Ma pobjedjuje duvanska mafija,nema dileme


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: