jump to navigation

Cetinjski PzP kreće u kampanju bojkota: Vlast je na Cetinju već počela da kupuje glasove November 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

pzpbojkotNeučestvovanje Pokreta za promjene na predstojećim lokalnim izborima na Cetinju ne znači odustajanje od njegovih ciljeva, već drugačiji i, u ovom trenutku, najprimjereniji vid političke borbe, saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju cetinjskog Odbora PzP-a navodi se da im je taj vid borbe »nametnut zabrinjavajućim stanjem u ovoj državi u kojoj postoji samo privid demokratije«.

»PzP je nastao kao partija čije je članstvo sastavljeno od nekorumpiranih pojedinaca, sa idejom i željom da svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinesu jačanju nedavno obnovljene države Crne Gore, a ne zbog pukih političkih ambicija zarad uhljebljenja«, kaže se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Iz PzP-a poručuju da su ciljevi kojima teže, prije svega, otvoreno suočavanje sa prošlošću i pomirenje, demokratizacija društva i ekonomski prosperitet države i svakog građanina pojedinačno.

»U trenutku kada je PzP formiran, smatrali smo da će se nakon obavljenog referenduma steći uslovi za ravnopravno učestvovanje svih političkih subjekata u izbornoj trci«, kaže se u saopštenju.

Nažalost, smatraju u PzP-u, u Crnoj Gori ni danas ne postoje elementarni demokratski uslovi za održavanje fer izbora, niti postoji politička scena u punom značenju te riječi.

»Svjesni da živimo u državi gdje se režim služi nelegalnim mehanizmima radi održavanja na vlasti, u kojoj pravne propise krše oni kojih ih donose i u kojoj niko ne odgovara zbog neizvršavanja svojih obaveza, Glavni odbor je prije dva dana verifikovao našu odluku da je u datim uslovima jedino logično da vodimo antiizbornu kampanju, u cilju sticanja uslova za raspisivanje slobodnih demokratskih izbora«, podsjećaju iz te stranke.

Oni, kako tvrde, hoće da stvore uslove da na sljedećim izborima jedino snaga argumenata i profesionalni kapacitet i moralni kredibilit kandidata sa izborne liste bude presudan faktor pridobijanja glasova birača, kao što je to praksa u svim demokratskim zemljama.

»Hoćemo da prekinemo sramotnu praksu pritisaka na građane i kupovine glasova, koju vladajuća koalicija praktikuje tokom svakog izbornog procesa, praksu koja već startovala i na Cetinju i koja će uskoro biti masovna i dobro vidljiva«, dodaje se u saopštenju.

Cetinjski Odbor PzP-a poručuje da ne želi da se »na unaprijed projektovanim izborima bori unutar opzicije, već protiv režima i uspostavljenog sistema vrijednosti, koji ne vodi Crnu Goru i Cetinje u bilo kom pogledu ka opšte prihvaćenim civilizacijskim vrijednostima«.

»Znamo takođe da se ovim samo pridružujemo većini Cetinjanki i Cetinjana kojima je 20 godina ove vlasti dosta, i koji su svjesni da Cetinje nema više vremena da čeka njihova prazna obećanja«, zaključuje se u saopštenju.

Mina

Advertisements

Comments»

1. PADA_VLADA - November 3, 2009

HVALA SNP-U NA UCESSCU !!! SRAMOTA!

2. dada - November 5, 2009

moj bojkot nema veze sa pzp,jer ih ne podrzavam niti glasam.Moja odluka ima veze sa odanoscu LSCGi razocarenju u nas narod.Puka je slucajnost sto imam isti stav kao i oni,ali me njihove prljave igre ne zanimaju,jer smatram da su svi isti.To me iskustvo naucilo.Pozdrav!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: