jump to navigation

Da li i PZP pristaje na nepoštene izbore : Sjutra odluka o bojkotu Mojkovca October 31, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Glavni odbor Pokreta za promjene sjutra će potvrditi odluku Predsjedništva stranke o bojkotu lokalnih izbora na Cetinju, saopštio je danas portparol Koča Pavlović. On je kazao da će GO usaglasiti i plan aktivnog bojkota, koji će stupiti na snagu odmah nakon sjednice odbora.

»Uvjereni smo da ćemo, u koaliciji sa većinskim dijelom građana Cetinja, sa pravog mjesta poslati pravu i jasnu poruku međunarodnoj javnosti – da aktuelni režim nema demokratski legitimitet niti crnogorske Prijestonice niti građana Crne Gore«, rekao je Pavlović.

On je dodao da će GO razmotriti i situaciju koja je nastala nakon odluke Socijalističke narodne partije da učestvuje na izborima na Cetinju. «U tom svijetlu razmotriće ranije postignuti dogovor sa ostalim opozicionim partijama«.

»GO će na sjutrašnjoj sjednici donijeti odluku po pitanju nastupa, odnosno bojkota lokalnih izbora u Mojkovcu u skladu sa ranije donijetim zaključkom Predsjedništva i Glavnog odbora PzP o neophodnosti započinjanja dosljedne i potpune delegitimizacije nedemokratskih izbornih procesa zahvaljujući kojima crnogorski režim već dvije decenije produžava svoju vladavinu«, rekao je Pavlović.

On je podsjetio da PzP već duže od godinu »plaćajući visoku političku cijenu« zagovara pravljenje širokog demokratskog fronta radi kreiranja političke alternative čiji bi zadatak bio da spriječi »haotične i anarhične scenarije koji prijete državi Crnoj Gori«.

Prema njegovim riječima, zadatak tog fronta bi treblo da bude i organizovanje prvih slobodnih i fer izbora.

»Kao ozbiljna državotvorna stranka svjesni smo koliko štete ideji jedinstvenog demokratskog fronta nanose pogrešni potezi koji dodatno zbunjuju crnogorsku i međunarodnu javnost. Zato će PzP nastojati da svojim jasnim i principijelnim odlukama otkloni svaku moguću manipulaciju u tom pravcu«, zaključio je Pavlović.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: