jump to navigation

IZDAJA BOJKOTA I U MOJKOVCU: Za izlazak na izbore Nova, NS i DSS, a PzP se još nije izjasnio October 30, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Dok opozicione stranke očigledno nijesu našle zajednički jezik u vezi sa Cetinjem, za Mojkovac su već sve dogovorili.

Nasuprot DPS-SDP koaliciji, pojaviće se jedinstvena opoziciona lista (SNP-Nova-PzP-NS-DSS). Šef mojkovačkog SNP Veselin Jovanović izjavio je juče da će opoziciona lista pobijediti. On je rekao da su opozicioone stranke u Mojkovcu juče imale sastanak i da je opštinski odbor SNP odlučio da izađu na izbore, jer bi neizlazak povlačio “ mnoge stvari koje su nepovoljne po partiju”.

“Za četiri godine mi ne bismo imali nikakvih aktivnosti i to bi dovelo do velikog gubitka članstva. Zato smatramo da treba izaći na izbore, jer jedino moguć bojkot bi bio ako bi se napustila državna Skupština i sve lokalne funkcije”, kazao je Jovanović.

Za izlazak na izbore bila je Nova, NS i DSS. PzP se nije izjasnio, jer čekaju odluku Glavnog odbora.

“Novi sastanak je zakazan za ponedjeljak kada ćemo razgovarati o raspodjeli mandata i drugim detaljima koalicionog nastupa”, kazao je Jovanović.

Šef odbora Nove srpske demokratije Miodrag Vuković naglasio je da je zadovoljan sastankom, ističući da Izvršni odbor Nove prethodno donio odluku o izlasku na izbore. “Smatramo da bojkot ima snagu ako se bojkotuje državni parlament i izađe iz svih lokalnih vlasti. Ako se to ne radi, bojkot nema nikakvu svrhu, jedino ako drugačije odluče organi stranke čija je zadnja”, rekao je Vuković.

Izborna komisija na Cetinju potvrdila je juče izborne liste DPS i SDP, a građanska incijativa “Izaberi Cetinje-za Cetinje zajedno”, koju većinom čine bivši liberali, rekli su da su bili spremni za izbore, ali da “je Cetinje i ovog puta, nažalost ostalo zrtva potpune degradacije”.

Izvor: DNMN

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: