jump to navigation

Slavko Fuštić, predsjednik OO NOVE BP zatražio u pismu: Ako smo spremni da rizikujemo bar koliko cetinjski ginazijalci, izbor nam je lak – bojkot October 29, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Bojkot opozicije na svim nivoima, a ne samo izbora u Kotoru, već i na Cetinju i u Mojkovcu, ali i Skupštine Crne Gore i lokalnih parlamnetara zatražio je juče predsjednik opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Bijelom Polju Slavko Fuštić. On je u otvorenom pismu opozicionim liderima, kao poučan primjer opoziciji naveo učenike cetinjske gimnazije ističući da “ako vjerujete u ono za šta se borite i ako ste spremni da rizikujete i sopstvenu egzistenciju, onda to mora dati rezultat”.
– Ako bojkotujemo izbore u Kotoru i na Cetinju, nijesmo sigurni da izbore treba bojkotovati i u Mojkovcu. Kao da vlast neće koristiti kriminalne strukture, prijetnje, pritiske, podmićivanja, “Udbu”… i u Mojkovcu, već samo u Kotoru i na Cetinju – navodi Fuštić.
On kaže da bi volio da i njemu i ostalim glasačima opozicije “neko objasni šta to znači”.
– Možda postoji vjera da ćemo u Mojkovcu, uprkos svemu podbijediti. Samo ne znam šta bi pogubnije bilo za opoziciju, poraz ili pobjeda na lokalnim izborima u Mojkovcu. Čini se da bi DPS imao interesa i da namjerno izgubi u Mojkovcu. Na taj bi način obesmislili ideju bojkota. Time bi se pokazalo da priča opozicije o kriminalcima, pritiscima, “Udbi”… naprosto nije tačna jer zaboga, eto vidite i opozicija može da pobijedi tamo gdje postoji raspoloženje građana prema njoj, a da na drugoj strani bojkot u Kotoru i na Cetinju, nije bojkot, već nemoć opozicije. U slučaju izbornog poraza opozicije, eksplicitno bi pokazala svoju neprincipijelnost. Takođe, bi potvrdila sumnju da se na lokalnom nivou jure privilegije i uhljebljenja za lokalne partijske aparatčike – naveo je Fuštić u pismu opozicionim liderima.
Ako smo se već odlučili za bojkot, kao što, kako navodi Fuštić, “Kotor pokazuje da jesmo, onda bojkot mora biti u potupnosti i na svim nivoima”.
– Moramo napustiti Skupštinu Crne Gore, sve parlamentarne odbore i sve lokalne skupštine. Pravi je momenat da se ukaže na jedan potpuno nedemokratski ambijent u kojem se posljednjih gotovo dvadeset godina održavaju izbori u Crnoj Gori. Sada je pažnja Evropske unije fokusirana na Crnu Goru. Potpuno sma uvjeren da sveoubuhvatni bojkot ne bi mogao biti ignorisan od međunarodnog faktora – smatra Fuštić.
On je u pismu istakao da apsolutno vjeruje da bi opozicija za manje od jedne godine dobila prvi put u istoriji Crne Gore, demokratske i slobodne izbore, a uz učešće evropskih institucija u njihovom organizovanju.
– Ako smo spremni da rizikujemo bar koliko i cetinjski gimnazijaci, onda izbor nam je lak – bojkot – kazao je Fuštić zaključujući da vjeruje da “smo u politiku ušli da mijenjamo Crnu Goru na bolje, a ne da stičemo i čuvamo lične privilegije”.

Dan

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: