jump to navigation

Popović: Frustrira nas što LP ima malo glasača, ali ako tako Crna Gora dobija, naša sreća je tim veća October 28, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Liberalna partija upitala je istraživača Centra za demokratiju i ljudska prava Miloša Bešića za koga bi glasao na narednim izborima, ocjenjujući da je mnogo ljepše biti aktivista neke nevladine organizacije i nezamjerati se moćnijima.

„Interesuje nas za koga bi, da su sjutra izbori, glasao Bešić. Razumjeli bi ga ako bi i on glasao za Demokratsku partiju socijalista, zašto bi se razlikovao od ubjedljive većine intelektualne elite“, kaže se u izjavi predsjednika Andrije Popovića.

„Međutim, ako je kojim slučajem „opoziciono“ raspoložen, zašto se ne uključi u aktivni politički život neke od opozicionih političkih partija i svojim primjerom pokaže kako se to pod ovakvim demokratskim uslovima „vraća reputacija“ ili mjenja vlast“, naveo je Popović.

Prema njegovim riječima, liberalima je to potpuno jasno, jer je mnogo ljepše biti aktivista neke nevladine organizacije i nezamjerati se previše moćnijima.

„Čast vrlo rijetkim ali hrabrim izuzecima. Ili Bešić smatra da nema nikakve odgovornosti za stanje crnogorskog društva“, kaže se u saopštenju Popovića dostavljenom agenciji MINA.

On ističe da nije više bitno što su za LP porazni rezultati CEDEM-ovog istraživanja po ko zna koji put prezentovani desetak dana uoči izbora, ovoga puta u Kotoru.

„Nije nam bitno ni što će mašinerija koristiti rezultate da eventualno neodlučne glasače na tim izborima ubjedi da nema smisla glasati za nekoga ko ima tako malo glasova. Jer zašto biste „trošili“ svoj glas na nekoga ko je izgubio već deset dana prije izbora, što je standardna izjava prosječnog crnogorskog birača“, kaže Popović.

Prema njegovim riječima, još manje je bitno što se zbog, uvijek na ovaj način tempiranog objavljivanja rezultata i njihove prezentacije, ne uzbuđuje niko u Crnoj Gori, a najmanje što to ne zabrinjava ni međunarodnu zajednicu.

„Ono što nam je izuzetno bitno je konstatacija Bešića da svi koji su bili gubitnici na izborima u prethodnom periodu nisu ništa uradili kako bi vratili svoju reputaciju“, rekao je Popović.

On je kazao da je LP gubitnik poslednjih izbora. „I ne samo poslednjih. Ali ako našim gubitkom Crna Gora dobija, naša sreća je time veća“.

„Pitamo Bešića, mada nije njegovo da se time bavi, što smo to trebali uraditi? Ima li neko u Crnoj Gori da mu objasni kako stoje stvari u ovoj našoj „mladoj demokratiji“.

„Pored svih ratova, inflacija, privatizacija, afera, divljih gradnji, nepotizama, korupcija, nepoštovanja zakona, bahatosti, ubistava, ugrožavanja elementarnih sloboda i ponižavanja zdravog razuma, vladajućima raste rejting a mi smo ispod cenzusa“, kazao je Popović.

On je rekao da LP u potpunosti prihvata rezultate istraživanja CEDEM-a. „Potpuno smo uvjereni da više od pola Crne Gore obožava da glasa za DPS“.

Prema njegovim riječima, LP je sigurna da trenutno ima malo njenih glasača. „Možda nas to frustrira i ubija nam poslednji atom volje da nastavimo dalje, ali sve prihvatamo u potpunosti“.

„Isto tako sasvim smo sigurni da, kao što je na današnji dan gotovo nemoguće pronaći glasača DPS-a koji će vam priznati da je podržavao napade na Dubrovnik, kad sve ovo jednom prođe biti će nemoguće pronaći čovjeka koji priznaje da je ikada glasao za DPS. Pretpostavljamo da će tada svi biti „bivši pravi liberali“, kazao je Popović.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: