jump to navigation

Novina od riječi: Ugledni Cetinjani izlaze na izbore, ostali bojkotuju October 28, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

POBJEDA logoDa li će neka od sada opozicioinih stranaka na Cetinju, izaći na izbore zakazane za 23.novembar, definitivno će se znati u noći između srijede i četvrtka kada ističe rok za predaju izbornih lista. Za sada je izvjesno: Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija, koje su ranije bile viđene kao prirodni koalicioni partneri, izaći će samostalno. Prema informacijama kojima raspolaže „Pobjeda”, obje partije imaju liste kandidata koje su „svele“ na sastancima nadležnih partijskih organa i na njima su najugledniji Cetinjani.

Koliko će lista protivkandidata biti, još se ne zna. Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Cetinja, Slobodan Čavor otvoreno kaže da je lično za izlazak na izbore, ali čeka današnju odluku nadležnih centralnih organa iz Podgorice. Nije, po njegovom mišljenju, sporno dosadašnje funkcionisanje koalicije sa Narodnom strankom, nego sasvim principijelan odnos prema tekućim i budućim političkim procesima u Crnoj Gori. Nema primjedbi na dosadašnji rad dva odbornika u cetinjskom parlamentu, niti vjeruje da bi bilo kakvih problema moglo biti i ubuduće. Naprotiv:

– Mislim da je rad prijestoničkog parlamenta jedinstven primjer u Crnoj Gori. Sve odluke koje je donio, prethodno su veoma detaljno razmatrane prije plenarnih zasjedanja na sjednicama radnih tijela i uvijek je opozicija bila ispoštovana u mjeri koja se može smatrati veoma racionalnom. Da li je to dovoljno da i u narednom periodu participiramo u Skupštini Cetinja, prethodno se mjereći sa političkom konkurencijom na zakazanim izborima – stvar je procjena. Što se mene lično i Opštinskog odbora na čijem sam čelu, tiče – nikakvih problema nema. Lista odborničkih kandidata je završena kao da ćemo učestvovati u izbornoj trci, ali ukoliko centralni organi naše partije odluče, spremni smo i da se povučemo iz cijele priče.

U ostalim partijama na Cetinju – tišina! Još se „vagaju“ argumenti „za“ i „protiv“ učestvovanja u izbornoj trci, što nam je potvrdio i Vojo Gazivoda, odbornik cetinjskih liberala koji je, ipak, ostavio otvorenom dilemu – hoće li grupacija koja faktički nema partijsku centralu uopšte kandidovati ljude, iako je u prethodnom sazivu imala dvanaest odbornika.
Liberalni savez je prestao da postoji 24. 03. 2005, što je označilo kraj 15-togodišnjeg djelovanja partije koja je bila sinonim borbe za crnogorsku nezavisnost i jedan od nosilaca antiratnog pokreta na ovim prostorima.
Deklaracija o prekidu političkog djelovanja usvojena je na vanrednoj konferenciji LS-a glasovima oko 180 prisutnih delegata, od kojih su samo tri bila protiv.

Izbor: Pobjeda, DNMN

Advertisements

Comments»

1. hel - October 29, 2009

Izgleda da bojkot uspijeva! Uspijeva li,zna li ko? Je li se ko prijavio do noćas liše DPSDPa?

2. adisson - October 29, 2009

uspijeva… 😉

3. hel - October 29, 2009

Ljudi, je li ponoća? da čestitamo? Dje da nađem informaciju je li cetinjski bojkot stvarno uspio?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: