jump to navigation

Medojević odgovara na CEDEM-ovu anketu: Sve što objave je propagandna poruka režima October 27, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Istraživanje Centra za demokratsku tranziciju da većinu građana zbunjuje najava bojkota opozicije pojedinih lokalnih izbora pokušaj je stvaranja atmosfere pritiska na neke opozicione lidere da od toga odustanu, smatra lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„CEDEM uvijek forsira pojedine opozicione stranke, a druge čija se politika ne sviđa šefu režima pokazuje manjim i onda se plasira teza što bi išli na bojkot kada nam dobro ide kao partiji“, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječim, stanje u društvu i državi je dramatično i nije trenutak da se gledaju rejtinzi političkih partija nego sudbina države i naroda.

„CEDEM ne smatram bilo kakvom istraživačkom organizacijom već aktivnim dijelom propagande režima i njihove rezultate analiziram iz političkog ugla“, rekao je Medojević.

On tvrdi da je CEDEM organizacija koja do sada nije rekla nijednu riječ protiv vlasti i da je po tome jedina nevladina organizacija u Crnoj Gori ali i šire.

„Sumnjam u njihovu objektivnost i bilo šta oni objave tretiram kao propagandu poruku režima“, rekao je Medojević.

On je kazao da rezultati ankete pokazuju da je režim ima problema i da nema adekvatan odgovor na najavu opozicionih partija da će bojkotovati lokalne izbore.

„To bi trebalo da bude putokaz liderima opozicije kuda treba dalje planirati političke akcije“, smatra on.

Medojević je ocijenio da opozicija nije iznijela politički plan šta želi da postigne bojkotom, ali da je on više puta predlagao da bojkot lokalnih izbora treba da bude početak.

„Da se na njemu iskristališe opoziciono jedinstvo i da to bude test za sve parlamentarne stranke da li su spremne da promijene strategiju političkog djelovanja“, rekao je Medojević.

On je ocijenio da dok opozicija ne saopšti građanima jasan plan, oni će biti zbunjeni.

„Slažem se da postoji određena nejasnoća u djelovanju opozicije ali to sigurno nije zbog PZP-a. Ta partija ima od jula prošle godine jasan plan o zajedničkom djelovanju opozicije, jedinstevnoj listi, zbog čega smo pretpjeli pravu golgotu“, rekao je on.

On je ponovio da bi opozicija trebalo da pozove svu demokratsku javnost- nevladine organizacije, medije, nezavisne intelektualce, sindikate, koje žele da Crna Gora postane normalna demokratska država i koje smatraju da to ne može da postane sa Vladom na čijem je čelu premijer Milo Đukanović.

„Da svi artikulišemo jasan politički cilj da Đukanović podnese ostavku, da se otvore razgovori sa svim partijama u Crnoj Gori, uz učešće predsjednika države i Skupštine“, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, trebalo bi da da bude otvoren dijalog o kreiranju vlade nacionalnog spasa i stvaranju mininalnih političkih uslova za mirnu tranziciju Crne Gore.

„Da ta Vlada kad obavi poslove koji su vezani za tu fazu tranzicije totalitarnih režima u demokratska društva organizuje fer demokratske izbore na kojima će građani moći slobodno da se izjasne“.

Medojević je rekao da ima mnogo izazova i da treba vidjeti kako će se političke partije i šira društvena elita opredijeliti.

„Ovo nije vrijeme kada su veliki politički izazovi istorijskog karaktera da bi taj teret mogao da padne samo na parlametarne opozicione partije, ali je istina da one treba da budu kostur tog opštenarodnog demokratskog pokreta“, zaključio je Medojević.

Vijesti

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: