jump to navigation

Добрило Дедеић: Hи Јанко Вукотић данас не би могао помоћи у Мојковцу, све и да можемо да га васкрснемо и поперимо на чело заједничке листе October 25, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

4331_vest_serdar_janko_vukoticПремијер Црне Горе Мило Ђукановић надмашио је, недавно, самога себе, могуће и противно самоме себи. Одушевљени поданик пољубио је премијера у руку, након што је први човјек Владе Црне Горе ,,означио почетак нове епохе“, пресијецајући врпцу и отварајући радове на аутопуту Бар-Бољари. Био је то дирљив детаљ црногорске демократизације и пута у Европску унију. Премијер, окружен опозицијом, и поданик који га шљапка по јуначкој десници. Збиља, витеже Ђукановићу, дискутабилно кољено, што те народ оволико воли? Је ли ђаво, или су мађије? Или нешто горе од обоје?

Него, што ће представници опозиције на паради на којој се љуби рука Мила Ђукановића?

Поставља се неколико веома значајних питања:

Уколико је господин Срђа Милић у праву када позиционира актуелне власти у раван организованог криминала и коруптивних активности, зашто је са најзначајнијим експонентима таквог система подијелио радост европске перспективе коју је, без дилеме, потенцирала Јадранка Косор? Да ли све ово значи да опозиција у Црној Гори препознаје неке квалитете актуелне власти који су, очито, неспорни за региноналне партнере?

Ако сви, који смо противници режима Мила Ђукановића, разумијемо да нијесмо, као грађани, мимо свијета, али и да систем у коме живимо препознајемо као тоталитарни, зашто би господин Милић, као неспорни лидер опозиције, давао било коју врсту легитимитета таквом поретку ствари?

Која је питања Андрија Мандић, некадашњи лидер опозиције, док се могао таквим писати, постављао властима у Подгорици? Осим што је Црну Гору називао мајмуноликом творевином, државни грб кокошком, заставу црвеном крпом, знао је да пита, оно што сваки часни Србин и данас пита пробрани дворски аудиторијум:
Колико има Срба судија Уставног суда?
Има ли Србина судије Врховног суда?
Претече ли који Србин као судија Вишег суда?
Ко су Срби чланови Управних одбора ,,црногорских привредних гиганата“?
Да ли има Срба на руководећим функцијама у Јавном сервису?
Што би са трећим, српским каналом на ТВЦГ?
Зна ли ко амбасадора Црне Горе Србина?
Може ли неко навести Србина, предсједника неког спортског савеза?
Остаде ли који Србин на мјесту директора јавне установе, рецимо културне, да не обигравамо даље?

Зашто је Андрија Мандић одлучио да почне да посјећује скупове ДПС-а? Да ли само да аплаудира када се пресијецају црвене врпце? Чудни су путеви, рекао бих Господњи, него знам да Творац нервира Мандића који његову творевину не сматра баш премудром.

Слиједе Котор, Цетиње и Мојковац. Бојкот јесте решење за опозицију у процесу борбе против бруталне диктатуре Мила Ђукановића. Само треба бити елементарно поштен. Један дио парламентарне опозиције би да бојкотује локалне изборе, јер су лидери тог дијела опозиције свјесни погибије која их чека након пребројавања гласачких листића. Други су релативно јаки, али и свјесни супремације режимских странака.

Бојим се да ни Јанко Вукотић данас не би могао помоћи у Мојковцу. Иако, руку на срце, Јанко ништа није бојкотовао, нити је предавао град у коме су Срби држали власт без барута и дима. Него, све и да можемо да га васкрснемо и поперимо на чело заједничке листе, ефекта не би било.

Зато треба поштено рећи – бисмо да бојкотујемо јер ћемо изгубити и онамо ‘намо гдје никад до сада нијесмо изгубили. Тамо гдје су Срби и опозиција претегли, увијек до сада, деценију и кусур. Само, дио ,,опозиционе“ елите се нагло и за паре демократизовао, па режисери јавног мњења процјењују да ће се и дио ,,пучанства“ запутити утабаном стазом. И то је дио преузетих обавеза Андрије Мандића. Мојковац на тацни ДПС-у. Педесетак радних мјеста које су држали кадрови локалне власти, чланови опозиционих странака на републичком нивоу, не занимају много црвеног војводу. Макар сви они почели да штрајкују. Мислим на недјељу, 6. децембар, а не на представе за народ.  (Читав текст)

Извор: Добрило Дедеић блог, Српске новине ЦГ

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: