jump to navigation

Andrija Popović, koalicioni partner DPS, iskren: Na ovim izborima je gotovo svejedno ko će pobjediti, ja ili Ćatović October 24, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

popovicKandidat Liberalne partije za predsjednika opštine Kotor, Andrija Popović, smatra da je, u aktuelnoj situaciji, u interesu glasača Demokratske partije socijalista da ga podrže jer će se, kako je rekao, oduprijeti nalozima iz Podgorice. Popović je rekao da će nakon pobjede na izborima, 8. novembra, ipak, ostvariti dobru saradnju sa republičkim vlastima u Podgorici, posebno u realizaciji kapitalnih projekata.

„Nikome nije u interesu da taj odnos ne bude u korist građana, a primjer za to može biti i Herceg Novi. U principu, na ovim izborima je gotovo svejedno ko će biti gradonačelnik, ja ili Ćatović“, kazao je Popović, na konferenciji za novinare. Prema njegovim riječima, u aktuelnoj situaciji, u interesu je glasača DPS-a da ga podrže. „Jer znaju da ću se ja oduprijeti nalozima iz Podgorice“, dodao je on.

Kandidat LP je naveo da je njegov programski cilj završetak započetih kapitalnih investicija – zaobilaznice Škaljari – Dobrota – Ljuta i Muo – Prčanj – Stoliv, proširenja kanalizacionog sistema prema Risnu i Stolivu, vodosnabdijevanja, završetak sportske dvorane i parking garaža, lifta-žičare i valorizacija bedema.

Popović je najavio i izgradnju nekoliko velikih hotela, početak funkcionisanja Doma kulture u Risnu i groblja Sveti Ivan u Dobroti, rješavanje elektrosnbdijevanja, izgradnju sanitarne deponije i ravnomjerno ulaganje u sve djelove Opštine. On je kazao da je kao Kotoranin „veoma posvećen i odan svom gradu“.

Posebnu pažnju, kako je naveo, namjerava da posveti osobama sa invaliditetom, razvoju kulture i tradicionalnih manifestacija, sporta, kulturnog i izletničkog turizma, saradnji sa civilnim sektorom, otvaranju narodne kuhinje, rješavanju stambenih potreba zaposlenih u lokalnoj samoupravi, socijalnih slučajeva i raseljenih lica i otvaranju kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Popović je najavio da će, ukoliko pobijedi na izborima za predsjednika, formirati tim u koji će biti uključeni i nestranački ugledni i stručni ljudi iz Kotora. Prema riječima kandidata LP, Crna Gora, nakon obnavljanja nezavisnosti, nije još ostvarila ono što se tim projektom željelo.

On je zahvalio članovima Demokratskog centra u Kotoru, koji u njegovoj Kampanji, kako je kazao, intenzivno učestvuju kao grupa građana. Popović je kao primjer pokazivanja moći političara, što, kako je rekao, neki građani iako svjesni da se radi o prekršaju, ipak vole, naveo parkiranje vozila Opštine na prostoru gradske rive, gdje je to zabranjeno.

„Riječ je o službenom automobilu „Audi A6“, koji koristi aktuelni predsjednik Opštine Marija Ćatović, ali i službenih automobila, predsjednika crnogorske Skupštine Ranka Krivokapića“, naveo je Popović.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: