jump to navigation

Srđan Milić tvrdi da su izbori nelegalni, ali neće pozivati birače da ne izađu, nego da odluče po slobodnoj volji?! October 21, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Budući da je više puta u javnosti jasno rečeno da opozicija bojkotuje izbore u Kotoru, a bojkot znači jasan poziv članovima i simpatizerima da ne izlaze na glasanje, pitali smo Srđana Milića, predsjednika SNP-a Crne Gore da li će ova partija pozvati birače na bojkot ili će to prepustiti svakom pojedincu da odluči?
„Ne smatram da je potrebno da ikog pozivam da izađe na nešto što je nelegalno. S druge strane nikoga neću pozivati da izlazi ili ne izlazi na izbore, jer smatram da je to slobodna volja pojedinca. Mi se kao društvo moramo konačno suočiti sa jednom istinom, da vladavina prava počiva ne samo na slobodnoj volji pojedinca nego na poštovanju kompletne zakonske procedure“ kaže Milić.

„Izborni proces u Crnoj Gori ponovo će biti najvjerovatnije sjutra produžen, za šest ili sedam mjeseci. Ono u čemu se razlikujemo od gospode iz DPS-a je u tome što su njima bitni izbori sa nezakonskim, nelegalnim izbornim pravilima, a nama su bitna pravila, pa neka pobijedi onda svako ko bude imao bolji rezultat u okviru tih pravila“, kazao je Milić za Skala radio.

Lider SNP-a Srđan Milić u izjavi za naš radio kazao je da je birački spisak u opštini Kotor friziran, jer je prije godinu u biračkom spisku bilo upisano 1918 lica koja nijesu imala crnogorsko državljanstvo, a daans ih ima 467 manje.

Ovaj podatak po riječima Milića govori u prilog činjenici da je birački spisak friziran po mjeri DPS-a.

Pozvali smo Anku Perović, sekretarku resornog opštinskog sekretarijata koja je kaže iznenađena Milićevom izjavom, smatrajući da je data bez osnove i pravih podataka.

“Cijelu prethodnu godinu radili smo na ažuriranju biračkog spiska i to najviše na traženju podataka o državljanstvu. Nikakvog friziranja nije bilo, već smo htjeli da svima omogućimo pravo glasa” rekla je ona.

Već u junu prošle godine smo izvadili tačne podatke i tada je bilo bez upisanog podataka o državljanstvu 1184, a sa državljansvom Srbije 1190 birača, objašnjava Perovićeva.

Ni malo stranački, kao što to navodi Milić već vrlo profesionalno i odgovorno obavijestili smo sve građane putem sredstava informisanja, i poslali pozive što se u svakom trenutku može provjeriti u opštinskom Sekretarijatu za opštu upravu, kazala je Perovićeva.

Skala Radio, 21. oktobar

Advertisements

Comments»

1. vojislav - October 21, 2009

i šta sad , srdjan hoće, neće?? …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: