jump to navigation

Vido Drašković, Liberalna partija Kotor: Ono što je DPS radio ne treba spominjati, okrećemo se novim vremenima October 20, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
trackback

Kotor je moramo priznati u odnosu na okruženje, i kulturno i demokratski iskoračio naprijed, što ne čudi, jer i Crna Gora preko Kotora bila vezana sa ostalim svijetom, prokomentarisao je za Skala radio Vido Drašković, predsjednik opštinskog odbora Liberalne partije, povodom dosadašnje mirne kampanje za predsjednika kotorske opštine.
Podsjećamo u izbornoj trci su dva kandidata Marija Maja Ćatović sadašnja gradonačelnica iz redova DPS-a i Andrija Pura Popović iz Liberalne partije, aktuelni potpredsjednik opštine Kotor.

Kampanja će, po riječima Draškovića, i do kraja sigurno biti odraz demokratskog i kulturnog miljea koji je na ovim prostorima, zašto su se pobrinuli i kandidati koji imaju šta da ponude građanima.

Kad kandidat ima što da ponudi građanima, ne osvrće se na drugi program, a ukoliko nema što da ponudi, tada i kritikuje program oponenta.

SR: Gospodine Draškoviću, vjerujem da ćete se složiti, mi njesmo kratkog pamćenja, na prošlim martovskim parlamentarnim izborima u Kotoru, iskrilo je upravo između liberala i DPS-a. Pale su i teške riječi, politička trvenja, sve se dobro na kraju završilo koalicijom u lokalnoj vlasti. Komentar?

VD: Pa da Vam kažem, ne možete…nije to baš da se kaže da su pale teške riječi, mi smo liberali samo reagovali na neke konstatacije i neke izjave članova  Demokratske partije socijalista. Što se tiče prethodnog vremena, nikakve mi kritike nismo dali, samo smo ukazali na činjenice da ono što su radili ne treba spominjati, da se okrećemo novim vremenima.

SR: To je na kraju i rezultiralo i koalicijom u opštinskom parlamentu. Kazali ste i pomenuli programe, međutim gotovo iste programe u ovim predizbornim danima, iste ciljeve i iste zadatke ističu i jedan i drugi kandidat?

VD: Tu se ne može mnogo odstupiti, jer mi smo na istim tim ciljevima odnosno programima i zasnovali našu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista. Međutim, naš dosadašnji rad u parlamentu i vlasti kotorskoj u zadnjih šest godina, kao i kvalitet našeg kandidata, daje nam za pravo da od građana zatražimo mandat da naš kandidat u narednom periodu vodi ovu opštinu, odnosno raspolaže sredstvima građana.

SR: Hvala Vam za ovaj susret, sa željom evo da konstatujemo da će i ubuduće sve do osmog novebra i na sami dan izbora u Kotoru biti mirno i dobro.

VD: Vjerujem i ubijeđen sam da ona moja konstatacija da je Kotor u demokratskom i kulturnom pogledu iskoračio u odnosu na okruženje, i ova predizborna kampanja će to i potvrditi.

Skala Radio, 20. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: