jump to navigation

Kriještorac sjutra sa Badesku: Izlaznost ispod 35% u Kotoru će biti jasna poruka međunarodnoj zajednici da u Crnoj Gori nema demokratije October 20, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Svi zajedno treba da krenemo u aktivnu kampanju bojkota, a jedan od segmenata te kampanje podrazumijeva i obrazlaganje takve odluke svim zainteresovanim predstavnicima međunarodnih organizacija koji prate proces demokratizacije Crne Gore.

Tim povodom sjutra ću razgovarati sa ambasadorkom Paraskevom Badesku, šeficom misije OSCE-a u Crnoj Gori o razlozima za bojkot izbora. Svjestan sam ograničenosti kompetencija misije OEBS-a po ovom pitanju, ali treba im se jasno i detaljno obrazložiti razloge za ovakvu odluku.

Moja namjera je da organizujem aktivan bojkot u Kotoru, a to podrazumijeva određeni vid propagande u cilju objašnjenja građanima naše odluke, zatim posmatranje izbornog procesa, praćenje izlaznosti i evidentiranje svih nepravilnosti koje primijetimo.
Nadam se da ćemo u tom poslu biti svi zajedno. Za sada je sigurno da će PzP, DSS, NOVA, NS i SPI koordinirati svoje aktivnosti, a nadam se da će i SNP biti na istom zadatku. A što se tiče DC-a, tu je stvar malo komplikovana, jer je veći dio članova Opštinskog odbora podržao Andriju Popovića, i djeluju u njegovom štabu mimo volje svoje partije. Kako bi Pura rekao: članovi su mog izbornog štaba kao nezavisni građani.

I ubijeđen sam da će procenat “izlaznosti” građana biti takav da će uvjeriti i sve one koji se kolebaju da je BOJKOT jedino rješenje protiv ove vlasti. Moja procjena je da neće izaći više od 35 odsto građana, a da nema pritisaka i standardnog “ubjeđivanja” građana, ne bi izašlo ni 20 odsto. To će biti jasna poruka svima u međunarodnoj zajednici da u CG nema demokratije.

FB Emil Kriještorac Wall, 20 oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: