jump to navigation

Rušenje bojkota na Cetinju – bivši liberali na usluzi DPS-u: još jedna građanska lista October 17, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

cetinjeNa predstojećim lokalnim izborima na Cetinju pojaviće se još jedna nezavisna građanska lista pod nazivom „Izaberi Cetinje – Za Cetinje zajedno“. Kako je “Vijestima” potvrdio jedan od članova te inicijative Dejan Radoman, inače bivši član LSCG i predsjednik OO te stranke na Cetinju, u toku je konstituisanje ove koalicije i određivanje nosilaca liste.

“Jedino što mogu da Vam kažem jeste da će se u ovom projektu zajedno naći ljudi koji znaju i umiju da urade nešto dobro za ovaj grad i koji građanima Cetinja nude partnerstvo i razvoj grada, a da će noslac liste biti ugledni Cetinjanin i čovjek uspješan u svom poslu”, kazao je Radoman.

Građanska lista „Izaberi Cetinje – Za Cetinje zajedno“, kako saznajemo formira se zato što se „građani već 15 godina nalaze u kandžama korumpiranih političkih feudalaca, kojima je opstanak jedini cilj, te da je sve očiglednije da ne živimo u pravnoj , nažalost, ni u ustavnoj državi“. Ova grupa ljudi, kako se navodi, partnerstvo nudi građanima, političkim strankama, udruženjima, nevladinim organizacijama i svima kojima je interes Cetinje, a boljitak njegovih građana na prvom mjestu.

”Od Republike i njenih institucija zahtijevamo da uvaže specifičnost Cetinja i interese njegovih građana, uz potpuno ustupanje domicilnih resursa i prepoznavanje potreba za ubraznim razvojom”, navodi se u programu grđanske liste „Izaberi Cetinje – Za Cetinje zajedno“. Oni navode da će im to partnerstvo pomoći „da smanje nazaposlenost, obnove i izgrade infrastrukturu, pomažu onima kojima je pomoć zajednice neophodna, podignu standard javnih usluga, stvaraju vlastiti humani kapital i ustroje lokalnu vlast po mjeri Cetinjana”.

Oni u svom programu nude i Akcioni plan za 2010. godinu, koji, između ostalog, podrazumijeva hitno konstituisanje ekonomsko-socijalnog svajeta Prijestonice, osnaživanje započetog projekta žičare Cetinje – Kotor, rješavanje problema otpadnih voda, izgradnju mega tržnog centra, strategiju razvoja turizma, ponovnu izgrdanju hotela Lokanada, izradu studije za ulazak Cetinja na listu UNESKO-a, te bratimljenje Cetinja sa Dubrovinkom.

Pored ove građanske liste učešće na izborima prije nekih mjesec najavio je i Cetinjanin Branko Banja Kaluđerović sa građanskom kolacijom „Za naše Cetinje“. Izvjesno je da će SDP i DPS na Cetinju ići samostalno, dok još nije poznato da li će se opozicione stranke odlučiti za bojkot izbora na Cetinju, kao što su to najavile za izbore u Kotoru.

Vijesti

Advertisements

Comments»

1. Slavko - October 18, 2009

Ko bi Dejan Radoman?

2. vojislav - October 21, 2009

a neki što ga dps sada koristi … protiv bojkota

3. Slavko - October 22, 2009

Jeli to Kela zubar?

4. hel - October 28, 2009

Yes, on je. Ali,nije li on naknadno rekao da nece izac, ako izađu samo DPS i SDP, a SNP ne izađe? Valjda mu je neko ‘objasnio’ da treba bojkotovat! Tako ja svatih, negdje ovdje ima njegova takva izjava, da nece izac.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: