jump to navigation

Danilović: Ne treba da se takmičimo protiv Đukanovićevih paralelnih struktura, ANB, i Subotića October 17, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

danilovicOpozicija samo traži poštene izbore, a oni nijesu mogući sve dok na njima učestvuju Agencija za nacionalnu bezbjednost i paralelni centri moći bliski premijeru Milu Đukanovići, ocijenila je Nova srpska demokratija. Zamjenik predsjednika NOVE Goran Danilović kazao je da su Stanko Subotić i ANB redovni učesnici svih dosadašnjih izbora, iako nikako ne bi smjeli da učestvuju u izbornom procesu.

On je naveo da su “finansijske injekcije Đukanovićevih prijatelja” i aktivnosti ANB-a glavne poluge dobijanja izbora od Demokratske partije socijalista.

„Za Đukanovića, izbori su pitanje života i smrti. S druge strane, mi u opoziciji hoćemo demokratsko društvo i fer uslove za izbornu borbu“, kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, opozicija ne prihvata da u izbornim radnjama učestvuju Subotić i ANB, jer im tamo nije ni mjesto.

„Đukanović, braneći svoju političku egzistenciju po svaku cijenu, na izborima redovno angažuje paralelne strukture, zbog čega mi ne treba da se takmičimo dok se ne uspostavi pošteni izborni proces“, naveo je Danilović.

On smatra da je Đukanović kontradiktoran kada negira da u Italiji postoji optužnica protiv njega.

„Premijer je prvo rekao da protiv njega nije podignuta nikakva optužnica u Bariju, a onda, u narednoj rečenici, saopšti da je sam otišao u Italiju da odagna sve sumnje. Postavlja se pitanje zašto je išao u Bari, ako protiv njege nije nije bila podignuta optužnica“, naveo je Danilović.

On je odbacio Đukanovićevu ocjenu da se opozicija odlučila na bojkot izbora, jer pokušava da pobjegne od suočavanja sa novim gubitkom povjerenje građana.

„Poznati su njegovi prigovore da smo mi nesposobni, a on sposoban. Ako je tako sposoban trebalo je da to pokaže i mimo politike. Sve što je u životu zaradio stekao je zahvaljujući tome što je bio na državnim funkcijama“, kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, nema fer izbora dok DPS koristi državni novac za partijske svrhe.

„Svi znaju da DPS nelegalno raspolaže ogromnom imovinom nekadašnjeg Saveza komunista. I kako će bilo ko iz Crne Gore ili Evropske unije objasniti da je to normalno i moralno“, upitao je Danilović.

Mina, 16. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: