jump to navigation

Milo je malo nervozan: Laž je da sam optužen, time samo pravdaju bojkot izbora; Knežević: Đukanović je ober lažov October 16, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

miloOpozicija je nespremna da se suoči sa gubitkom povjerenja građana, i zato izmišlja probleme organizovanog kriminala i optužnice u Italiji, kako bi opravdala bojkot izbora, kazao je crnogorski premijer Milo Đukanović. On je novinarima rekao da razlozi opozicije za bojkot izbora „sadrže nekoliko ordinarnih laži“.

„Prva laž je da protiv mene postoji neka optužnica. Druga, koja je pratila prvu, jeste da sam se zaštitio od te nepostojeće optužnice pozivom na imunitet. To nikada i nigdje nijesam uradio“, kazao je Đukanović.

Predsjednik Vlade Crne Gore istakao je da je uradio upravo suprotno.

„Uradio sam ono što nijesam moram – otišao u Italiju i pokušao da pomognem da se neke enigme, koje postoje o poslu tranzita kroz Crnu Goru, razriješi. Treća, najveća laž, jeste da je to razlog za bojkot izbora“, kazao je Đukanović.

Premijer smatra da opozicija, izmišljanjem optužbi na njegov račun, pokušava da „pobjegne od suočavanja sa svojim likom u ogledalu, odnosno potvrdom novog gubitka povjerenja kod građana Crne Gore“.

On je naveo da je Pokret za promjene na izborima u Kotoru krajem 2006. godine imao 1,5 hiljada glasova, dok je dvije i po godine kasnije osvojio 730, odnosno zabilježio gubitak više od pola glasova.

„Na Cetinju, u istom periodu 2006. godine, PZP je takođe imao 1,5 hiljada glasova a poslije dvije i po godine 570, što je gubitak gotovo dvije trećine glasova“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Nova srpska demokratija (NOVA) je na Cetinju, u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijom, osvojila dva odbornička mandata i to zahvaljujući Dontovoj formuli, odnosno prelivanju glasova.

Đukanović je naveo da je NOVA u Kotoru imala dva odbornika od čega je, nakon izbora, odmah izgubila jednog koji je postao nezavisan odbornik.

„Kada se sve uzme u obzir, nije teško presuditi da li oni imaju problem sa organizovanim kriminalom ili možda neće učestvovati na izborima sve dok se ne riješi pitanje klimatskih promjena, ili je problem u nevjerovanju u svoj kapacitet i nespremnosti da se suoče sa gubitkom povjerenje kod građana“, kazao je premijer.

Komentarišući ovakav Đukanovićev nastup, bivši  šef crnogorske trgovinske misije u Americi Ratko Knežević je istakao da Đukanović ne govori istinu.

„Lažov. Đukanović se, pored toga što se bavio svim mogućim oblicima kriminala u životu, izgleda vratio na početak: on laže. Ober lažov! Građani Crne Gore ne dajte mu više da vas laže i krade.
On nije dostojan vase istorije, vaše sadašnjosti a ponajmanje vaše buducnosti“, naveo je Knežević

Osporavajući navode premijera da protiv njega ne postoji optužnica za mafijaško udruživanje i organizovani kriminal i da se nikada nije pozivao na imunitet, Knežević je, komentarišući na portalu Daily News Montenegro, postavio dokaze o optužnicama protiv njega, a takođe ukazao na vijesti zvanične italijanske novinske agencije ANSA koja je prenijela izjavu tužioca Šelzija da se Đukanović pred njim pozvao na diplomatski imunitet.

Na ove Đukanovićeve izjave reagovao je i lider PzP Nebojša Medojević koji je na svom FB profilu napisao da je premijerovo osporavanje postojanja optužnica i pozivanja na imunitet, jednako onom Miloševićevom kada mu se „priviđala šačica šetača “. „Sve se vraća sve se plaća“, konstantovao je Medojević.

Mina, DNMN, FB NM Wall

Advertisements

Comments»

1. iVAN - October 16, 2009

Ober lazov, Milo tacno je i zato hajdemo konacno u obracun sa njim… Ratko je upravu nije nas dostojan


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: