jump to navigation

I crnogorski studenti postaju aktivni društveni akteri? October 15, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Studenti - BOJKOT!Danas je počela sa radom neformalna grupa Studenti – BOJKOT koja ima za cilj da animira studente da se kroz aktivnu ulogu  angažuju u rješavanju aktuelnih društvenih problema po ugledu na kolega iz susjednih zemalja i Evrope, kao i pospješivanje borbe za sopstvena studentska prava.  Grupa je za svega nekoliko sati postojanja već okupila više od stotinu članova na Fejsbuku, mahom mlađih ljudi i studenata, kao i drugih koji su željeli da im daju podršku.

U opisu ove grupe stoji:

* * *

U čitavom svijetu studenti su glavna pokretačka snaga svakog društva, bore se za svoja prava i bune protiv nepravdi u društvu.
Svuda osim u Crnoj Gori.
Naši studenti su neorganizovani i neaktivni, događaji u Crnoj Gori prolaze a studenti ih gledaju “sa tribina”, ne pokušavajući da budu aktivni učesnici.
Vrlo mali broj studenata je svjestan da je njihova budućnost određena upravo onim za čem se zalažu, čemu streme i protiv čega dignu glas.

Vrijeme je da se i crnogorski studenti aktivno uključe u društvene tokove, vrijeme je da kažu dosta svemu onome u čemu 20 godina naše društvo grca i gubi se.

Svjedoci smo da studenti u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj svoja prava ostvaruju mirnim i masovnim protestima, da dižu glas protiv problema u njihovim zemljama, da ne ćute na sve one anomalije koje proizvodi tipična balkanska pljačkaška filozofija maskirana u šovinizme svih vrsta.

Vrijeme je da se i crnogorski studenti aktivnim pristupom nametnu kao snaga koju vladajuće elite ne mogu da kompromituju, podmite, ili zaplaše.
Vrijeme je da i crnogorski student jasno zauzme svoj stav i da digne glas.
Studenti…BOJKOT!

* * *

Izvor: FB group Studenti-Bojkot

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: