jump to navigation

Dragan Radulović: Bolje je ne učestvovati u toj farsi ako nema bilo kakvog političkog kvaliteta October 12, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Od politike se u Crnoj Gori odlično živi, i to je jedina privredna grana koja donosi prihod svojim akterima i akcionarima, jer svi naši opozicioni političari imaju neke firmice i rade u dogovoru s vlašću, što javno što ispod žita. Dakle, očekivati od ljudi koji su novcem vezani za vlast da organizuju bojkot te iste vlasti je presmiješna rabota. Da parafraziram Josipa Broza: „Vlast koja ima ovakvu opoziciju, ne mora da brine za svoju budućnost!“

Bojkot bi imao smisla ukoliko bi bio građanski odgovor i na vlast i na opoziciju podjednako. A još bi većega smisla imao ako bi u društvu postojala politička alternativa ovim istrošenim strukturama političke elite. Nažalost, tu alternativu ne vidim. Ali ne gubim nadu da će se pojaviti. Međutim, to ne mogu biti zbog procenta u dobiti razočarani „poslovni kompanjoni“, bivši „najbliži saradnici“ i slični, ne vjerujem u iskrenost njihovih demokratskih preobražaja, a još manje u iskrenost njihovih pobuda.

Ako je suspenzija glasačkog prava jedina opcija koja je preostala građanima u Crnoj Gori da izraze svoje nepristajanje na ovakvu političku elitu i društvenu stvarnost, meni je žao, jer to znači da smo u mnogo većim problemima nego što smo i sami svjesni. Uvijek sam nastojao da glasam za nešto, a ne protiv nekoga ili nečega. Međutim, ako se prostor za izbor sužava do potpunog nestanka bilo kakvog političkog kvaliteta, onda je svakako bolje ne učestvovati u toj farsi.

Čitav intervju

DNMN, 11. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: