jump to navigation

Medojević: Naša stranka je već zauzela stav, i od bojkota lokalnih izbora ne može nas pokolebati nijedna Vujanovićeva riječ October 10, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je juče da lideri opozicije nijesu imali konsultacije u vezi sa odlaskom kod predsjednika Crne Gore i da u njegov kabinet odlaze bez jedinstvenog stava. Medojević je “Vijestima” kazao da on nije bio inicijator sastanka sa Filipom Vujanovićem, ali da će svakako iskoristiti priliku da šefa države upozna sa razlozima zbog kojih će PzP bojkotovati lokalne izbore.

“Nijesmo kreirali takvu vrstu konsenzusa, da bi mogli da izađemo sa jedinstvenim stavom. Vjerovatno ćemo se složiti oko izbornog zakonodavstva, rokova vezanih za to pitanje, te učešća organizovanog kriminala… Ali, ja imam potrebu da Vujanoviću kažem da ovaj početak krize može eskalirati i da odgovornost za to snosimo svi”, rekao je on.

Sastanak sa Vujanovićem tražio je Srđan Milić, zbog, kako je naveo u inicijalnom pismu, identifikacije načina da se krene u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Podršku tom činu dali su Medojević i Andrija Mandić.

Medojević je objasnio da je njegova stranka već zauzela stav i da ih od bojkota lokalnih izbora ne može pokolebati nijedna Vujanovićeva riječ. On je dodao da sada, sve i da DPS hoće, nema vremena da legalitet i legitimitet izbora dovede u red.

“Mi smo donijeli odluku. Smatramo da je Vujanović i do sada imao vremena da pokrene neka pitanja koja postaju goruća za Crnu Goru, ali nije. Bilo šta što čujemo od Filipa Vujanovića neće nas pokolebati da bojkotujemo lokalne izbore, jer su motivi u stvari u suštini političkog sistema, koji ima konstrukcionu grešku”, kazao je Medojević.

Lider PzP-a je kazao da on ne zna stav SNP u vezi sa bojkotom lokalnih izbora, osim onoga što je Milić saopštavao medijima.

“Ključno pitanje na sastanku biće učešće organizovanog kriminala i nelegalni uslovi na izborima. Ja ću, a to očekujem i od kolega, veoma jasno i bez uvijanja reći šta zaista mislim kada govorim o učešću organizovanog kriminala u izbornom procesu”, objasnio je Medojević.

On je ocijenio da je politička kriza toliko eskalirala, da je došlo vrijeme da se neke stvari nazovu pravim imenom i da se više niko ne skriva iza floskula tipa – organizovani kriminal, mafija, korupcija…

“I DPS nas proziva da kažemo na šta konkretno mislimo… E, pa ja ću u ponedjeljak biti vrlo konkretan i saopštiću svoj plan izlaska iz političke krize”, kazao je Medojević, ne precizirajući o čemu se radi.

Medojević je rekao da njegove informacije govore da i u DPS-u postoje različita razmišljanja o mogućim posljedicama “veoma snažne akcije opozicije, kao što je bojkot izbora”.

Osim toga, kako je rekao, građani više ne čekaju partije, već sami formiraju front i traže promjene. “Zato je zadatak svih nas da pažljivije pratimo impulse koje šalju građani… Nigdje nećemo stići ako opet budemo sitno, stranački kalkulisali”, ocijenio je Medojević.

Vijesti, 10 oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: